Mia's hus

Nok en herlig sommer i Sverige

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Da er nok en sommerferie over og tre herlige uker på torpet er over. Litt nytt har skjedd i år også. Kasse eller benk er byggd. Denne kan romme litt av hvert og er et godt sted å trekke seg tilbake med en bok og siden den er så lang kan to stykker få plass til å legge seg rett ut og bare nyte.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Rekkverket er malt og gulvet er beiset. Det var på tide! Litt annet har fått seg et strøk med maling også. Den gamle stigen jeg kjøpte for noen år siden har fått en flott grønn fage.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En av de større endringene i sommer er at utedoen er revet og nå er det blitt bod. Godt å få utnyttet plassen. Men den størdte gleden er et nytt toalett inne. Utrolig hvor mye man kan glede seg over en ren og pen do. Og så ble det ny spring på kjøkkenet. Litt etter litt sniker det seg inn små og store forandringer.

Under følger flere stemnings bilder fra sommeren:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Håper dere har hatt en flott sommer og at vi ennå har noen sommerdager igjen før høsten kommer.

Mia

Hage, møblering og Sommer.


Ja når man har vært borte fra torpet i mange uker er det litt å ta tak i. Hagen så ut som en jungel! Gressklipperen ville ikke mer men etter å få skiftet ut tennpluggen gikk det bra. Det tok riktig nok mange timer å komme seg rundt hele tomta men sånt må man regne med.


Rosene er helt nydelige! Og så mange!!!


Men nå er det bare små ting som gjenstår i stua/spisestua. Har flyttet inn litt møbler og det blir sååååå fint :-) Er så deilig å bare sitte å nyte synet!


Nå har jeg fått satt på lister på det siste vinduet også så da er det bare å sparkle og male. Er så gøy å ta frem alle tingene sine igjen. Det er mange saker man glemmer at man har så det å pakke ut er nesten som juleaften. Har ennå ikke funnet ut av hvordan stua skal møbleres men det kommer nok ganske snart. Leo synes også det blir fint. Ikke lett å ta bilder av han når han utforsker det nye rommet for han skal jo utforske hver eneste krok.


Og jordbærene er fra hagen. Så søte og gode! 

Håper dere nyter sommeren!

Mia

#jordbær #oppussing #hage #rose

Keramikk ampel

I påsken dro vi rundt til lokale kunstnere. I Grebbestad var vi hos ei dame som laget så mye fint. I vinduet hennes hang det noen slike ampler. Disse solgte hun ikke men vi fikk bestille og her om dagen var vi å hentet. Ser dere hvor bra fargen passer til de nye flisene i gangen? Skulle tro den var spesial bestilt ;-)

Grisen er fra en lokal kunstner i Strømstad. Han har jeg flere griser av. Kan jo ikke få nok griser :-)

Krystall kulene lager regnbue farger i hele trappa når sola titter inn gjennom vinduet.

Mia

#ampel #gris #keramikk

Gulvet i den lille gangen er på plass

Ble så fornøyd! Dette er en liten gang men den virker så mye større nå som gulvet er så lyst. Det er en fryd å gå ned trappa om morgen :-)

Først ble tre lag med linolium fjernet før murgulvet dukket opp. Gulvet ble rettet og membran ble lagt før flisene kunne legges.

Utrolig deilig å kunne gå igjennom gangen og ikke måtte klattre ut av vinduet mer! Et prosjekt avsluttet og nye kan på begynes :-)

Mia

#historiskefliser

Gave fra Saudi ArabiaIda var i Saudi Arabia i vinterferien og hadde med seg noen gaver hjem. Denne dromedaren pynter opp i stua. Kanskje det er en påske dromedar... den gjør seg i hvert fall veldig godt i stua.

Mia

#pute #Dromedar #saudiarabia

Noen endringer i spisestua


Måtte finne et sted å henge vimpelen min inntil den skal henges ut. Valget ble å plasere den i spisestua inntil videre. Men.. den største endringen ble nytt teppe. Dette fant jeg på salg - for et kupp! Var satt ned over 2000 kr. Et teppe forandrer uttrykket i et rom så fort!

Mia

#gulvteppe #spisestue

Drømmen - et skritt nærmere

Her om dagen var jeg innom å så på fliser og valget falt på disse:

De skal legges i den første lille gangen som bare er 3 m2. Dette blir det første som møter deg når du kommer inn i huset . Mønsteret er laget etter mønstre man brukte på slutten av 1800 tallet og siden det er da torpet mitt ble bygget synes jeg disse flisene passer godt inn. 

Gleder meg til å få lagt de ut og sett hvordan det blir!!! Kommer nok til å ta litt tid før de er på plass. Ikke akkurat flisleggings sesong nå og når man aldri har lagt fliser så er det nok best å følge de rådene man får.

Elsker utfordringer og å lære noe nytt så dette gleder jeg meg til!

Mia

#fliser #interiør

 

HusvaskDa er det ikke mye som minner om jula igjen. Det er bare noen amaryllis og et lite grantre som ikke er ryddet bort. Skal si det er mye jobb med vasking! I dag skinner sola så da er det bare komme seg ut. Har ennå litt mer hussysler å holde på med men de får vente. Ha en fin søndag!

Mia

#interiør

JuletreIkke de beste bildene men det er jo så mørkt hele tiden. Koselig med levende lys men det gjør seg ikke veldig bra på bilder.

Litt hjemmelaget juletrepynt må man ha. Disse laget jeg den første julen her på torpet. Har blandet sukker, edikk og eggehvite. Før det stivner har jeg satt på glansbilder og tråd for kunne henge de opp. Koselige innslag og like gøy å ta frem hvert år.

Mia

#DIY #juletre #interiør

Første juledagLange frokoster hører romjulen til. Rakk å lage en juledekorasjon som fikk plass på spisebordet. Her har jeg brukt mose, artisjokk og lyseholder.


Håper dere nyter romjulen og at juleaften er vel overstått

Mia

#jul #frokost #DIY #interiør

Fremdeles ved igjen


Siden det har vært så mildt i vinter har det ikke blitt brukt så mye ved. All veden er stablet inn på utedoen så jeg er veldig glad for at vannet er i orden. Krysser fingrene for at det holder seg slik for ellers vil det ta litt tid å rydde frem utedoen :-)

På bildet over ser dere reinsdyrhorna til Leo. Skal se om jeg klarer å få tatt et bilde av han med horna på.

Bare en dag i gjen til juleferien starter!!

Ha en super fin kveld.

 

Mia

Julebilde


Dette bildet er tatt fra en sjokoladeeske. Syntes det var så fint at det måtte opp på veggen. Lykta som er blitt til en lampe har jeg arvet. Morfaren min var elektrikker og det er han som har stått for forvandlingen - lykt til lampe :-)

Mia

#interiør #DIY #jul

2. adventEndelig kom snøen! Ble som et lite barn når jeg våknet og så det var hvit ute :) Ha en fin kveld videre med eller uten snø.

Mia

#interiør #advent

En lørdagskveld i desemberVil ønske dere en god lørdagskveld :-) I dag har jeg vært hos frisøren og jeg har aldri vært så mørk i håret noen gang i hele mitt liv! Kjenner ikke igjen meg selv :-) Ellers har dagen blitt brukt til litt av hvert. Innkjøp av blomster, kjøp av julegaver, rota fram julepynt... Nissen på bildet er et bruktfunn. Han skal egentlig holde et lys men han er lekker uten lys også :-) Fant frem reinsdyrhorna til Leo. Kan vel si det sånn at vi er ikke helt venner etter at vi prøvde horna... Når jeg tenker meg om har jeg ikke sett han siden. Vel, alt jeg skulle si... Ha en super kveld! Mia  

#interiør #jul

Julepynt


Litt ny julepynt må man ha. Denne ugla var så lekker at jeg bare måtte ta den med hjem.


Og dere ser vel likheten mellom Leo og denne julekula? Kunne jo ikke la vær å ha en julekule av Leo.

Mia

#julepynt

God jul...Ikke helt ennå men "God jul skålen" min er tatt frem og fylt med juleskum. Det er ikke mye ute som tyder på at vi er kommet til desember så man får gjøre så godt man kan inne for å minne en på at det faktisk nærmer seg jul :-)

Mia

#interiør

Jul på kjøkkenetDa er vinduene vasket og gardinene hengt opp. Juleduken er på bordet og putene er byttet ut.

Nå er det bare snøen som mangler... Håper ennå på en hvit jul!

Mia

#interiør

Adventsstake


Jippi! Endelig er den i hus og akkurat i tide for første advent.Jeg så den på nett for flere år siden men fikk ikke kjøpt den. Etter det har jeg sett etter den alle mulige steder uten hell. Helt frem til nå :-) Tok en tur til Ellis Corner og fikk med meg den siste grisen. Lykke!


To smågriser fant veien til torpet også :-)

Ønsker alle en god adventstid!

Mia

#adventsstake #gris

I gangenHer er nok noen brukt funn. Kommoden hadde jeg tenkt til å male, men etter at speilet ble plassert på kommoden, har jeg slått det fra meg.

Lyslyktene er kjøpt på et lokalt plantesenter. Disse tenner jeg alltid da det er forholdsvis lite lys i denne gangen.Mia

#interiør

MorsdagsgaveDenne fikk jeg av datteren min i morsdagsgave for noen år siden. Synes hun var super flink! Hun kjenner nok mamma'n sin godt. Flink til å forhandle pris var hun også. Ikke bare kom hun ut med denne men også noen mindre krydderbokser til seg selv samt penger igjen.

Akkurat nå fungerer den som oppbevaring av lekene til Leo.

Mia

#interiør "brukt

Norgesglass og eggeglassNorgesglass kan jo brukes til så mangt! Her har jeg brukt en mellom størrelse på ca 15 cm som lampe. Veldig enkelt. Man kan jo lage flere i forskjellige størrelser og henge sammen også, men her er min versjon.

 Man gjør som følger:

* Skru av toppen (metallringen)

* Ta bort glasslokket

* sett inn lampeoppheng - jeg har brukt et oppheng fra en skomakerlampe - denne tetter ikke igjen glasset, men slipper varmen ut.

* finn en passelig lyspære

* skru til metallringen (over lampeopphenget)

Krydderhylla med eggeglassene er et barndomsminne. Denne var så klart mørke brun... men med et par strøk maling (lime) ble den fin til eggeglassen mine. Ikke det at jeg bruker eggeglass... men synes de er så fine. Alle, bortsett fra 2, er bruktfunn. De 2 som er nye er fra Green Gate. Må nok finne flere krydderhyller skal jeg fortsette å samle eggeglass.

 Mia 

#interiør #DIY "Norgesglass

KjøkkenkrokenKrabbe på bordet, høner og hane i skapet, en engel eller to, og Norgesglasslampa mi da. Dette hjørnet er det godt å krype opp i :-)Lysslyngen som gir et blått lys er fra Rustad. Den bruker batterier og kan derfor flyttes rundt omkring. Den kan til og med være ute. I Sverige er de veldig til å pynte ute med lysslynger mye mer en i Norge. Til og med flaggstengene blir pyntet med lys.


Levende lys må man ha :-)

Jeg har flyttet rundt i kjøkkenkroken min og jeg kan fortelle at noe sånt kan ta veldig lang tid altså :-) Så skal man ta ut alt, vaske alt, tørke alt, ta ned alt, henge alt opp igjen, sette inn alt, jaaa, du har skjønt hva jeg mener ;-) Men så blir det så bra da <3

Mia

#interiør #kjøkken

DørDenne døra er mellom yttergangen og gangen. Antagelig er dette den opprinnelige døra til inngangen i huset. Synes den er så vakker!

Mia

#interiør

Natti nattBlått er så delikat og gir en ren følelse. Senga er fra IKEA, sengetøyet fikk jeg av ei venninne, lampa til høyre for senga og ene nattbodet er arvet, kommode og "klara klok lampa" er brukt funn :-) Ser jeg må male det andre nattbordet... er noe jeg har tenkt på en stund men ikke fått gjort noe med ennå. Alt til sin tid. 

Har ei venninne som lager smykker og på bildet øverst til venstre henger et kjede hun har laget. Smykker gjør seg godt som pynt på veggen når man ikke har de på seg. Den blå døra går inn til loftet også kalt hobby rommet til Leo. Her snekkrer han julegaver sammen med husmusene ;-)

Mia#interiør

The Perishers


Denne t-skjorta var jeg så glad i som barn! Kan vel si at jeg fremdeles er glad i t-skjorta siden jeg har rammet den inn :-) Masse gode minner fra barndommen, i en ramme, er noe som får deg til å smile når du går forbi.

Noen som husker tegneserien? Eller er det bare bandet man forbinder med The Perishers?

 

Mia 

En regnfull dagHva er vel bedre enn å lese blader på en dag som denne? Kassa kjøpte jeg på matvarebutikken for 20 SEK! Dette var før Kullamust startet masseproduksjon. I dag får man ikke tak i disse kassene mer. Bordet har jeg malt og dekoret med decopage. Et koselig innslag i stua :-) Mia

SpisestueJeg har ikke gjort store forandringer i spisestua. Når den skal pusses opp blir det alt! Og det blir nok en stund til... Rommet var brukt som soverom.

Åpnet opp mellom stue og spisestue. Så nå kan man gå gjennom alle rommene i første etasje.

Det stod en gammel ovn her inne men den måtte fjernes da svensker er veldig strenge på ovner og fyring. Ovnen i spisestua gikk på samme pipeløp som ovnen på kjøkkenet og dette er ikke lov i Sverige. Har spart på ovnen så en vakker dag når jeg har bygd meg et lysthus eller orangeri skal ovnen få plass der.

Ja Leo har sneket seg med på bildet. Nysjerrig katten er der hvor det skjer :-)

Mia

#interiør

Flere detaljer fra kjøkkenet


Mia

Detaljer fra kjøkkenetHer er en god blanding av nytt og gammelt.

Øverst til venstre er et proselens skjærebrett som jeg har fått tak i brukt. Dette henger kun til pynt på veggen slik det sikkert har gjort i flere hus.

Midten øverst er et skap fra kremmerhuset, en liten hylle og en krydderhylle som er arvet. Lysekrona er kjøpt på en gårdsbutikk ikke langt fra torpet. Oppe på skapet står kakao boksen jeg fikk ta i på auksjon for ikke lenge siden. I bladet jeg leste i går var et bilder av samme boksen :-)  I krydderhylla har jeg eggeglass. De fleste er gamle.

Bildet øverst til høyre er nok et brukt funn. Denne hadde jeg sett på lenge før jeg kjøpte den. Jeg har ikke mel i den men litt av hvert annet små plukk som jeg ikke har plass til andre steder.

Midterst er bilde av Norgesglass og noen brusflasker. Selve hylla er så klart kjøpt brukt :-)

Kjøkkenvekta brukes kun til pynt. Pleier å ha tomater, løk, frukt eller annet i en bolle på vekta.

Midterste bilde nede er nok et bruktfunn hylle. Har satt på bård men ikke gjort noe med malingen.

Siste bilde er nok en løsning for å få plass men også for å skape stemning. Her henger det noen kopper (som jeg kjøpte i Budapest for mange år siden), en mugge, telyslykt og en liten vase. Plukker inn blomster og setter i vasen så lenge det finnes blomster ute. Liljekonvall er de første blomste jeg plukker inn om våren.

Mia

HyllerPå disse hyllene over sofaen har jeg samlet litt av hvert. På nederste hylle har jeg et gammelt bilde av den norsk/svenske konge familien. (bildet er fra da Norge var i union med Sverige) Tallerken som henger på veggen brukte mamma som liten. Telysholderen er et brukt funn og bildet er det samme som profilbildet på bloggen :-)

På øverste hylle har jeg et ikon som jeg kjøpte i Tallinn for mange år siden, et metall bilde og to bøker med dikt. Karin Boye er jo bare så svensk! Dere har vel hørt dette før?

Ja visst gör det ont när knoppar brister.
Varför skulle annars våren tveka?
Varför skulle all vår heta längtan 
bindas i det frusna bitterbleka?
Höljet var ju knoppen hela vintern.
Vad är det för nytt, som tär och spränger?
Ja visst gör det ont när knoppar brister,
ont för det som växer
                              och det som stänger.

Ja nog är det svårt när droppar faller.
Skälvande av ängslan tungt de hänger,
klamrar sig vid kvisten, sväller, glider  -
tyngden drar dem neråt, hur de klänger.
Svårt att vara oviss, rädd och delad,
svårt att känna djupet dra och kalla,
ändå sitta kvar och bara darra  -
svårt att vilja stanna
                              och vilja falla.

Då, när det är värst och inget hjälper,
Brister som i jubel trädets knoppar.
Då, när ingen rädsla längre håller,
faller i ett glitter kvistens droppar
glömmer att de skrämdes av det nya
glömmer att de ängslades för färden  -
känner en sekund sin största trygghet,
vilar i den tillit
                              som skapar världen

 

Mia

Stue og spisestue


Siden torpet er fra slutten av 1800 er det ganske små rom, lavt under taket og vinduene sitter lavt på veggene. Dette gjør det utfordrende å møblere for jeg ønsker ikke å dekke til vinduene eller overmøblere. Man skal kunne bevege seg fritt og lyset skal slippes inn. Planen er å finne en perfekt sofa eller bygge en selv. Har ennå ikke funnet hvilken løsning jeg kommer til å velge men så haster det ikke heller da. Har en barne/ungdomseng som fungerer som sofa inntil videre. Løsningen er egentlig helt genial for det er ingenting som er bedre enn å krype opp i senga med en bok. Ingen av stolene i stua er gode å sitte lenge i så senga er alltid opptatt.

I spisestua står et gammelt arbeidsbord som jeg har arvet. Bordet er veldig smalt men holder akkurat til to tallerkener ovenfor hverandre. Har klart å plassere åtte stykker rundt bordet men det var i trangeste laget... Hele spisestua er på 9 m2 så det sier seg selv at man må være glad i hverandre når man er så mange som åtte personer i dette rommet :-)

Mia

Light my fire


Nå som kulda kommer krypende er det godt å kunne fyre og hva er vel bedre enn badstu temperatur etter noen timer ute i den kalde høstluften?

Siden det bare er to meter under taket tar det ikke lang tid å få opp temperaturen og med denne ovnen blir det fort varmt. Noen ganger litt for varmt...


Synes det er morsomt med teksten på ovnen. Denne stod her når jeg tok over men den har nok ikke stått der så veldig lenge selv om den er gammel. 

Mia

Tre katter små

Sist auksjon jeg var på var det tre kattebilder jeg måtte ha. Dette er et av dem. Synes kattene var så søte og så fikk det meg til å tenke på et barnerim jeg nesten hadde glemt. "Tre katter små så redde så de mjauet høyt i kor"...  Nå skal det sies at jeg var ikke den eneste som ville ha disse bilde og det hadde de nok ikke trodd. Riktig nok var vi bare to som ga bud men med på kjøpet fikk jeg fem andre bilder jeg ikke vile ha. Vel, sånn er det å være på auksjon - man kommer hjem med litt av hvert.

Mia

Pigs do fly

 

Denne grisen henger i et av de små vinduene i trappa. Blir så glad når jeg går forbi den! Synes kunstneren har en festlig form for humor. Ta en titt på siden hans her: http://pigsdofly.se/Arne_Ohnell/Arne_Ohnell.html

Mia

 

Lys i mørketNår kveldene blir mørke som nå er det ekstra koselig med levende lys. Tror ikke det går ann å tenne for mange lys. Godt og varmt blir det også :-) Mia

Sneak peek...Bildet til venstre er fra stua. Sjenken stod i huset da jeg tok over men den så ikke sånn ut. Den var full av klistremerker og lim. Etter en real omgang med såpe og skrubb fikk den hjul og nye dørknotter. Over sjenken er det en gammel del av en kommode. Denne fungerer som hylle og dekorasjon på veggen. Speilene er laget av sølvpappir med glass foran og gir veggen liv. På sjenken står det en egghøne som jeg kapret på auksjon for noen uker siden.

Bildet øverst til høyre viser minner fra i sommer. Plukket med meg blåskjell, krabbeklør og drivved på en av badeturene og laget denne. 

Bildet nederst til høyre er fra spiseplassen på kjøkkenet. Bordet stod i huset da jeg tok over. Stolene og benken er arvet.

Mia

, Oslo

Glad jente som elsker utfordringer.Bloggen handler om torpet mitt i Sverige og alt som skjer der. Kontakt mail: miakristine@hotmail.com

hits