desember 2013

Leo eller var det Rudolf?Leo ville så gjerne vise frem horna sine...

Mia

JuletreIkke de beste bildene men det er jo så mørkt hele tiden. Koselig med levende lys men det gjør seg ikke veldig bra på bilder.

Litt hjemmelaget juletrepynt må man ha. Disse laget jeg den første julen her på torpet. Har blandet sukker, edikk og eggehvite. Før det stivner har jeg satt på glansbilder og tråd for kunne henge de opp. Koselige innslag og like gøy å ta frem hvert år.

Mia

#DIY #juletre #interiør

Første juledagLange frokoster hører romjulen til. Rakk å lage en juledekorasjon som fikk plass på spisebordet. Her har jeg brukt mose, artisjokk og lyseholder.


Håper dere nyter romjulen og at juleaften er vel overstått

Mia

#jul #frokost #DIY #interiør

4. adventDa har vi kommet frem til torpet etter en litt uheldig start. På vei ned var første bilen heldig og klarte å komme seg forbi noe som lå i veibanen. Bil nr to var ikke så heldig og punterte midt på E6en. Det gikk bra med alle men da var det bare å vente på redningbil. Den meget kjekke redningsmannen kunne fortelle at det hadde vært en ulykke på samme sted for ca en uke siden så det var nok rester fra ulykken< vi traff.

Vel, nå skal det bare være kos helt frem til nyttår!

Mia

Fremdeles ved igjen


Siden det har vært så mildt i vinter har det ikke blitt brukt så mye ved. All veden er stablet inn på utedoen så jeg er veldig glad for at vannet er i orden. Krysser fingrene for at det holder seg slik for ellers vil det ta litt tid å rydde frem utedoen :-)

På bildet over ser dere reinsdyrhorna til Leo. Skal se om jeg klarer å få tatt et bilde av han med horna på.

Bare en dag i gjen til juleferien starter!!

Ha en super fin kveld.

 

Mia

Mormor sine krumkakerDa har jeg laget krumkaker og ikke hvilke som helst. Jeg har brukt mormor sin oppskrift og oldemor sitt krumkakejern :-)


Her er oppskriften!

Ingredienser:

3 egg

150 g sukker

150 g hvetemel

150 g smør - smeltet/avkjølt

Og slik gjør du:

Pisk egg og sukker. Tilsett hvetemel og smør.

La røren stå og svelle litt. Stek i krumkakejern til de er gyldne. Bruk bare en liten spiseskje røre til hver kake.

Press jernet hardt sammen slik at kakene blir tynne og sprø. Formes som kremmerhusfør de blir kalde.

 

Denne rørern holder til mange krumkaker så det er bare å være tålmodig. Lykke til :-)

Mia

#hjemmelaget #krumkaker

Julebilde


Dette bildet er tatt fra en sjokoladeeske. Syntes det var så fint at det måtte opp på veggen. Lykta som er blitt til en lampe har jeg arvet. Morfaren min var elektrikker og det er han som har stått for forvandlingen - lykt til lampe :-)

Mia

#interiør #DIY #jul

Snø bilderDet er bare å knipse bilder så lenge det er snø for man vet aldri hvor lenge det vil holde...

Måtte en tur ned til torpet i dag for å fikset vannet som hadde frosset og så sprukket. Det var ikke et eneste snøfnugg igjen og 9 varme grader. Skaden fra springen ute var minimal og lot seg lett fikse. Lettelsen var stor da det bare var selve krana på springen som hadde sprukket. Da ny del var montert, var det bare å skru på vannet igjen, og alt var som det skulle! Utrolig hva man lærer seg når man eier et gammelt hus :-) Tror snart jeg kan ta svennebrev som rørlegger ;-)

Da er huset klart for julegjester, julefester og alt som hører jula til!

Mia

Utsikt


Det er bare så vidt Leo får plass på favoritt plassen sin nå som det er pyntet med blomster til jul.

Vel, etter en helg hjemme i Oslo er det bare å komme seg ned til torpet. En nabo kjørte forbi og så at vannet stod og sprutet utover hele. Han fikk skrudd av hovedbryteren men skal man feire jul der så må noen ordne opp i skadene. Akkurat som man ikke har annet å gjøre før jul...  rørlegger Mia er på saken :-)

Mia

Sparken...


Husker dere sparken jeg kjøpte for en liten stund siden? Se her for å lese innlegget. Endelig kunne jeg ta den frem. Har ikke vært sparkevær så den får stå som pynt inntil videre. Håper på å få brukt den litt i romjula. Kan være godt å få rørt seg litt mellom all maten og kakene som skal spise.

Mia

#spark #vinter

De første gavene er pakket innJa som vanlig henger jeg etter med julegaver. Til helgen må jeg ta en stor runde i butikkene. Da er det greit å ha en plan over det som skal kjøpes for ellers er sjansen stor for at jeg kommer hjem med ingenting... Så nå skal listene skrives!

Synes det er koselig å sette frem ferdig pakkede gaver som dekorasjon. Gavepappiret er fra IKEA.

Mia

 

JulenekDa er juleneket hengt opp så da er det bare å vente på fuglene. Kan se juleneket fra kjøkken vinduet så jeg satser stort på å ha underholdning mens jeg vasker opp :-)  Nissen står ute i vær og vind men nå er det bare så vidt han synes.

Mia

#julenek #nisse

NattbordJa det er ikke lenge siden jeg gjorde endringer på nattbordet mitt. Her er innlegget. Fant ut at jeg heller ville ha det hvit så da satte jeg i gang og slik ble resultatet.

Har brukt spraymaling. Samme som på lysestaken i går. Det er første gang jeg har spraymalt et møbel og det var ganske enkelt. Pass bare på at det ikke blir så mye maling at det begynner å renne. Det blir ikke fint. Tørket fort gjorde det i hvert fall.

Mia

#DIY #nattbord #interiør

Lysestake


Denne lysestaken har jeg hatt siden jeg var 17 år. Fikk den i julegave. Syntes det var på tide å gjøre noe med den så da ble den spraymalt hvit.

Her er bilde før og etter eller for å være nøyaktig er det etter og før bilder:


Fort gjort og nå er den så god som ny :-) Kan holde i mange år til denne her!

Mia

#DIY #interiør #lysestake

2. adventEndelig kom snøen! Ble som et lite barn når jeg våknet og så det var hvit ute :) Ha en fin kveld videre med eller uten snø.

Mia

#interiør #advent

En lørdagskveld i desemberVil ønske dere en god lørdagskveld :-) I dag har jeg vært hos frisøren og jeg har aldri vært så mørk i håret noen gang i hele mitt liv! Kjenner ikke igjen meg selv :-) Ellers har dagen blitt brukt til litt av hvert. Innkjøp av blomster, kjøp av julegaver, rota fram julepynt... Nissen på bildet er et bruktfunn. Han skal egentlig holde et lys men han er lekker uten lys også :-) Fant frem reinsdyrhorna til Leo. Kan vel si det sånn at vi er ikke helt venner etter at vi prøvde horna... Når jeg tenker meg om har jeg ikke sett han siden. Vel, alt jeg skulle si... Ha en super kveld! Mia  

#interiør #jul

Julepynt


Litt ny julepynt må man ha. Denne ugla var så lekker at jeg bare måtte ta den med hjem.


Og dere ser vel likheten mellom Leo og denne julekula? Kunne jo ikke la vær å ha en julekule av Leo.

Mia

#julepynt

Krans


Her har jeg brukt rester av kvister fra turen min. Du finner innlegget her. Slik gjør du:

Ta en kvist og bøy den slik at du får en overlappende ring. Ta en ny kvist og surr rundt. Slik gjør du til du har den tykkelsen på kransen du ønsker. (eller ikke har flere kvister igjen )

Jeg har knyttet en sløyfe på men du kan jo dekorere den med det som passer deg :-)

Mia

#DIY

Daddelbrød

Har testet ut Tina Nordström sitt daddelbrød og det ble så godt!

Ingredienser

Daddelbrød

 • 300 g daddler (ca. 20 stk)
 • 1 dl vann
 • 1 dl whiskey eller konjakk
 • 250 g smør
 • 2 dl brunt sukker
 • 4 stk egg
 • 4 dl hvetemel
 • 2 ts bakepulver
 • 1 ss malt anis (eller 1/2 ss hel anis som du maler)
 • 1/2 ss ingefær
 • 2 ss kanel

Vispet geitost

 • 200 g chèvre
 • 1 dl melk
 • 1 dl fløte

Molte

 • 150 g frosne multer
 • 150 g multesyltetøy
 • 1 ss rosmarin
 • 1 ss sitronjuice

 

Daddelbrød

Forvarm ovnen til 175 grader. Ta ut steinen fra daddlene og bland dem sammen med vann og whisky / konjakk til en jevn masse.

Visp sammen smør, brunt sukker og krydder. Visp deretter i eggene ett om gangen.

Vend inn melet, bakepulveret og daddelmassen. Visp sammen til en røre.

Smør en ringkakeform eller en vanlig brødform. Hell i røren og sett det hele i ovnen på nederste hylle. Stek i ca 50 minutter.

Vispet geitost

Fjern skallet av osten og smelt. Ta deretter i melk og fløte, det er viktig at det ikke koker, bare smelter forsiktig.

La blandingen kjøles av og visp den deretter med håndmikser til den blir en lun kremost.

Multer

Bland de frosne multebærene og multesyltetøyet i en bolle.

Smak til med finhakket rosmarin og sitronsaft.

Smør til slutt geitosten på daddelbrødet og legg multene på topp.

 

Daddler hører jo julen til så denne oppskriften passer jo perfekt nå før jul. Det går fint an å droppe whiskey eller konjakk og erstatte det med vann.

Mia

#daddelbrød #hjemmebakst

God jul...Ikke helt ennå men "God jul skålen" min er tatt frem og fylt med juleskum. Det er ikke mye ute som tyder på at vi er kommet til desember så man får gjøre så godt man kan inne for å minne en på at det faktisk nærmer seg jul :-)

Mia

#interiør

Litt utendørs pynting


Ida sitt hus har fått lys på gelenderet. Her nede hvor det ikke er noen by som lyser opp blir det beksvart og da trenger man litt ekstra lys.

Tok med meg noen skøyter som får henge som pynt ute. Disse kommer nok til å bli flyttet litt rundt omkring men akkurat nå får de henge her ved inngangsdøra.

Laget en ny - strørre - lyslykt for å ha ute sammen med den lille jeg laget for en liten stund siden. Her kan du se innlegget om den. Valgte å la den store lykta ha masse kvister som stikker ut slik at jeg kan henge noe smått på grenene. Kanskje det kommer en sløyfe eller to på disse lyktene også etterhvert.

Mia

#DIY

Har dere sett reklamen?

Det er ikke bare damen i reklamen for TV6 som har sånne flamingo tøfler! Jeg fikk disse av to venninner for noen år siden. De vet at det ikke bare er griser jeg liker :-) Har noen flamingoer rundt omkring også men de kommer først frem på våren.

Disse tøflene er gode og varme for ikke å si synlige :-) Leo liker de veldig godt.

Mia
 

Jul på kjøkkenetDa er vinduene vasket og gardinene hengt opp. Juleduken er på bordet og putene er byttet ut.

Nå er det bare snøen som mangler... Håper ennå på en hvit jul!

Mia

#interiør

Engel og grise bilde


Her er nok noen resultater fra juleverkstedet. Trengte noen bilder med julemotiv på veggen så da falt valget på engel og griser, så klart!

Alt du trenger er lerret, servietter og decopage lim. Riv vekk de hvite lagene på servietten slik at du kun har igjen motivet på servietten. Ta lim på lerretet, legg motivet over og stryk forsiktig med litt lim over motivet.

Her er det bare å bruke fantasien og finne motiv du selv liker og som passer til interiøret.

Mia

#DIY

Krydder og appelsiner


Nå lukter det jul i huset. Appelsinene jeg tørket ble litt svidd men de gjør seg godt som dekorasjon på veggen. Neste gang må jeg nok ha litt mer tålmodighet og ha ovnen på lavere temperatur over lenger tid.

Alt man gjør er å tørke appelsinskiver og trer de på ståltråd. Jeg laget en variant med kanel og stjerneanis også.

Hjerte er det Ida som har laget :-)

Mia

#DIY

Adventsstake


Jippi! Endelig er den i hus og akkurat i tide for første advent.Jeg så den på nett for flere år siden men fikk ikke kjøpt den. Etter det har jeg sett etter den alle mulige steder uten hell. Helt frem til nå :-) Tok en tur til Ellis Corner og fikk med meg den siste grisen. Lykke!


To smågriser fant veien til torpet også :-)

Ønsker alle en god adventstid!

Mia

#adventsstake #gris

, Oslo

Glad jente som elsker utfordringer.Bloggen handler om torpet mitt i Sverige og alt som skjer der. Kontakt mail: miakristine@hotmail.com

hits