november 2013

Juleverksted


Her skal det produseres :-) Noen som kan gjette hva det blir?

Ha en fin fredag. Snart er det helg!

Mia

#DiY

EnglevingerDisse kom jeg over her om dagen og bare måtte ha. Har jo ikke vinger selv så de måtte kjøpes ;-)

Mia

#interiør #englevinger

Brente mandlerIngredienser

250 g mandel, med eller uten skall

100 g sukker eller melis

1 dl vann

 

Fremgangsmåte

Ha mandler, sukker og vann i en kjele. Kok opp. Rør om underveis og pass på hele tiden. Vannet begynner å fordampe. Sukkeret begynner først å se tørt ut, så smelter det. Røre hele tiden så det ikke svir seg i bunnen. (Mandlene vil klumpe seg sammen, men det løser du etterpå). Hell mandlene ut på bakepapiret og la det kjøle seg av. Nå kan du brekke løs mandelene og putte de på glass.

Supert å ta frem når man får lyst på noe godt :-)

Mia

#brentemandler #DIY #hjemmelaget

Gløgg, appelsiner, vaskemiddel og katt


Ja dette var en god blanding :-) Appelsinene skal brukes til juledekorasjon. Kommer innlegg senere.
Vaskemiddelet kan brukes til alt. Lukter herlig av appelsin og kanel. Gjett om det blir god lukt i huset :-)

Koppen inneholder hjemmelaget gløgg. Det hører julen til! Har kuttet en stjerne av en eplebit. Lekkert, hva? Og veldig godt.

Når det er så kaldt som det har vært er det best å holde seg inne synes Leo... men en bitteliten tur ut ble det.Nysjerrig katten syntes det var veldig fint at jeg tok naturen med inn :-) Han ønsker seg ullstrømper til jul.

Mia

#hjemmelaget #gløgg #katt #appelsiner #vaskemiddel

Nisser og engler i skogen


Se hvem jeg traff på tur i skogen :-) Mine små hjelpere. Nå blir det fart på juleverkstedet!
Mia

#nisser #engel

Hjerte


Denne ideen fikk jeg av Finn Schøll. Alt du trenger er mose, avispappir og ståltråd.


Siden mosen var frossen lot jeg den tine før jeg startet. Krøllet avispappir i baller og pakket de inn med litt mer avispappir. Surret litt ståltråd rundt før jeg la mose over og surret med mer ståltråd (mye ståltråd denne gangen) Vips så har du et hjerte :-)

Mia

#DIY #hjerte #mose

Frisk tur


Nye julestrømper og hjemme strikka pulsvanter var et must for at turen skulle bli så behagelig som mulig.Fikk fylt kurven med litt av hvert. Skal vise dere resultatet etter hvert :-) Synes fjellet ble veldig dekorativt med blader og is på. Snart på tide å lage is lykter!

Mia

#hjemmestrikket #mose #natur #is

Isroser og strålende sol gir naturlig inspirasjon

Det er ikke kommet snø men så pent det er med rim. Førjulstemningen er kommet!


I dag skal det gjøres diverse juleaktiviteter og da må man ut å hente inspirasjon før man varmer seg inne med hyggelige aktiviteter :-) Huset dufter av appelsiner og andre julelukter.

Ha en strålende søndag i det fine været!

Mia

#natur #natur #inspirasjon

I gangenHer er nok noen brukt funn. Kommoden hadde jeg tenkt til å male, men etter at speilet ble plassert på kommoden, har jeg slått det fra meg.

Lyslyktene er kjøpt på et lokalt plantesenter. Disse tenner jeg alltid da det er forholdsvis lite lys i denne gangen.Mia

#interiør

MorsdagsgaveDenne fikk jeg av datteren min i morsdagsgave for noen år siden. Synes hun var super flink! Hun kjenner nok mamma'n sin godt. Flink til å forhandle pris var hun også. Ikke bare kom hun ut med denne men også noen mindre krydderbokser til seg selv samt penger igjen.

Akkurat nå fungerer den som oppbevaring av lekene til Leo.

Mia

#interiør "brukt

Marsipangris
Måtte prøve meg på en marsipangris. Disse kan jo lages i alle mulige størrelser. Tenkte jeg skulle lage en liten grisefamilie til jul.

Slik gjør du:


Jeg har brukt ferdig marsipan og farget den med konditor farge. Har du tid vil jeg anbefale å lage marsipanen selv :-)

Trill en stor kule, fire litt mindre kuler (disse skal brukes til ben) og til slutt tre små kuler.

Ta den største kulen og form den som en pære. Lag et snitt på den tynneste delen. Dett blir munnen. Stikk hull til nesebor.

Trykk de fire mindre kulene litt ned og sett "pæra" opp på.

Trykk ut ører og fest de på. Trill en pølse av den siste marsipankula. Krøll den til hale og sett på.

Stikk hull til øyne. Har du kake pynt som er formet som kuler kan du jo bruke dette som øyne eller har du litt hvit marsipan kan du bruke dette og tegne svarte prikker i midten.

Da er det bare å sette i gang :-) Lykke til!

Mia

#DIY #Gris #marsipan

Nattbord


Dette nattbordet fikk jeg for 50 SEK. Har lenge latt det stå uten å gjøre noe med det men så fikk jeg lyst til å bruke litt decopage igjen. Håndtaket kjøpte jeg på palma i Oslo.

Selve nattbordet blir brukt til oppbevaring av spill og står i spisestua. Lett tilgjengelig.

Mia

#interiør #DIY
 

Litt jule stemningMåtte prøve de nye juleputene. Stoffet kjøpte jeg for flere år siden, men jeg klarte å klippe feil, og da ble det bare liggende. Inntil nå!

Og så måtte jeg ta frem røde håndkær da...


Det lille håndkle er hjemmestrikket.

Mia

#DIY #hjemmelaget #puter

OstEr så glad i ost! Kan spise ost når som helst og lenge av gangen. Det blir alltid noen hyggelige samtaler når man sitter å koser seg og små spiser :-) Må jo ha noe godt å drikke til også da...

Mia

#mat #kos #interiør

StjerneVar ute å gikk en liten tur og da tok jeg like så godt med meg noe hjem. Lurte på hva jeg skulle bruke kvistene til men etter en liten tenke pause fant jeg ut at jeg trengte noe på den ene veggen i stua. Valget ble en enkel stjerne. Denne kan man jo også pynte etter årstider. Her har jeg satt på en liten engel.

Hvordan lage stjerne:

* 5 kvister i ønsket lengde.

* Tynn ståltråd for å feste kvistene.

* Hyssing til å henge opp stjernen.Mia

#DIY #stjerne #hjemmelaget

Norgesglass og eggeglassNorgesglass kan jo brukes til så mangt! Her har jeg brukt en mellom størrelse på ca 15 cm som lampe. Veldig enkelt. Man kan jo lage flere i forskjellige størrelser og henge sammen også, men her er min versjon.

 Man gjør som følger:

* Skru av toppen (metallringen)

* Ta bort glasslokket

* sett inn lampeoppheng - jeg har brukt et oppheng fra en skomakerlampe - denne tetter ikke igjen glasset, men slipper varmen ut.

* finn en passelig lyspære

* skru til metallringen (over lampeopphenget)

Krydderhylla med eggeglassene er et barndomsminne. Denne var så klart mørke brun... men med et par strøk maling (lime) ble den fin til eggeglassen mine. Ikke det at jeg bruker eggeglass... men synes de er så fine. Alle, bortsett fra 2, er bruktfunn. De 2 som er nye er fra Green Gate. Må nok finne flere krydderhyller skal jeg fortsette å samle eggeglass.

 Mia 

#interiør #DIY "Norgesglass

KjøkkenkrokenKrabbe på bordet, høner og hane i skapet, en engel eller to, og Norgesglasslampa mi da. Dette hjørnet er det godt å krype opp i :-)Lysslyngen som gir et blått lys er fra Rustad. Den bruker batterier og kan derfor flyttes rundt omkring. Den kan til og med være ute. I Sverige er de veldig til å pynte ute med lysslynger mye mer en i Norge. Til og med flaggstengene blir pyntet med lys.


Levende lys må man ha :-)

Jeg har flyttet rundt i kjøkkenkroken min og jeg kan fortelle at noe sånt kan ta veldig lang tid altså :-) Så skal man ta ut alt, vaske alt, tørke alt, ta ned alt, henge alt opp igjen, sette inn alt, jaaa, du har skjønt hva jeg mener ;-) Men så blir det så bra da <3

Mia

#interiør #kjøkken

Selv gjort er vel gjortJa da har jeg laget en telys lykt. Dette tar ikke lang tid og er en veldig hyggelig aktivitet man kan gjøre sammen nå før jul.


Hent kvister og finn frem noen tomme syltetøy glass eller andre passende glass. Klipp kvistene i passe lengder.


Limpistol gjør susen :-) Lim på glasset og trykk kvisten på plass. Pass på fingrene! Limet er veldig varmt.

Så da er det bare å sette i gang. Kanksje det kan bli en julegave eller to..

Mia

#DIY #hjemmelaget #lys


 

Søndagskos

Det er så mange fine blader i Sverige. Lett å hente inspirasjon. Akkurat hva man trenger på en søndag. Har funnet noe jeg skal lage til jul - vent å se :-)

 


Her har jeg hjemmestrikka lange strømper i svart med noen broderte blomster på. Har brukt treskogarn. Veldig slitesterkt og består av 80% ull og 20% nylon.
Ha en super søndag :-)

Mia

#DIY #hjemmelaget #strømper

Krabbelure..


Min første gang! Krabbe har jeg jo spist før, men det er min første gang jeg har levende krabber i hus! Her trenger man ikke å fiske eller sette teiner. Her blir det levert på døra. Selv uten å ha gort noen bestilling :-)

Veldig enkelt bare man klarer å fange krabbene da...

Vann, salt og sukker - koke opp - putte krabbene i, la det trekke, og så må man jo vite hvordan man renser de da.

Smakelig måltid!

Mia

"mat #krabbe #oppskrift

GrisehjørnetJa her er mitt grisehjørne. Vil jo si at det er nok så grisete ;-)

Har sett meg ut en advents gris som snart skal pryde huset. Så den for flere år siden men fant den ingen steder. Lykken var stor da jeg fant den i en nettbutikk her om dagen.

Mia

#interiør #gris

Restegarn


Puta på bildene til venstre er samme pute bare forskjellige farger på hver side. Veldig greit når man får lyst til å endre litt. Da er det bare å snu puta, og så får man brukt opp restegarnet da. Restene som er brukt her er fra et "bestemor teppe". Dere vet disse lappeteppene som er blitt så populære igjen? Teppet er ikke ferdig montert ennå så jeg får ikke vist dere mitt men se her så får dere en ide om hva jeg mener.

På bildet til høyre er det rester fra teppet i Ida's hus. Dette kan brukes som duk eller forside på en pute men akkurat nå henger den over ryggen på en stol i Mia's hus :-)

Mia

#interiør #DIY #restegarn

Lampeskjermer


Disse lampeskjermene har jeg laget selv. På bildet til venstre har jeg kjøpt ferdig tredd ståltrå med hvite/gjennomsiktige perler og en lampeskjerm uten trekk. (nok et brukt funn) Tvinnet ståltråden rundt lampeskjermen og vips var den klar. På bildet til høyre har jeg heklet lampeskjermen. 

Se så fint mønster det blir på veggene.

Øverst er det en flygende gris som har sneket seg med. De finnes litt rundt omkring i huset mitt...

Mia

#interiør #DIY

DørDenne døra er mellom yttergangen og gangen. Antagelig er dette den opprinnelige døra til inngangen i huset. Synes den er så vakker!

Mia

#interiør

Natti nattBlått er så delikat og gir en ren følelse. Senga er fra IKEA, sengetøyet fikk jeg av ei venninne, lampa til høyre for senga og ene nattbodet er arvet, kommode og "klara klok lampa" er brukt funn :-) Ser jeg må male det andre nattbordet... er noe jeg har tenkt på en stund men ikke fått gjort noe med ennå. Alt til sin tid. 

Har ei venninne som lager smykker og på bildet øverst til venstre henger et kjede hun har laget. Smykker gjør seg godt som pynt på veggen når man ikke har de på seg. Den blå døra går inn til loftet også kalt hobby rommet til Leo. Her snekkrer han julegaver sammen med husmusene ;-)

Mia#interiør

Messing lysestaker


Et knippe messing lysestaker jeg har kjøpt brukt. Synes de gjør seg best sammen. Gir en god stemning både tidlig og sent :-)

I bakgrunnen ser dere veggen jeg åpnet opp mellom stue og spisestue. Fant en gammel dørkarm og tømmervegg når jeg rev veggen. Har kun gått over tømmerveggen med maling, slipt dørkarmen og satt opp lister. Bildet er malt av mamma sin fetter.

Mia

7,4 tonnHadde helt glemt å legge ut dette bilde. I høst bestilte jeg grus. Var veldig spent på hvordan 7,4 tonn grus så ut og ble ganske overrasket over hvor lite det var. Trodde det var myyyye mer, men jeg kan med hånden på hjerte si at det var mer en nok! Etter to helger var alt spredd utover. To helger med rikelig trim og litt støle muskler. Fikk brukt noen muskler jeg ikke var klar over jeg hadde også... Godt man er ung og sprek :-)

Mia

Mer høststemning mens vi venter på vinterenMia

Gulrotsuppe


Denne suppa er såååå god! Jeg har laget den så mange ganger at jeg ikke bruker oppskrift, men for at dere skal få smake hvor god den er skal jeg tømme hodet :-)

Her kommer min oppskrift.

Ingredienser (ca 4 posjoner)

 • 600 - 700 gr raspet gulrot
 • 4 stk sjalottløk evt 2 stk gul løk (hakkes)
 • 2 fedd hvitløk (hakkes)
 • 2 ts revet ingefær
 • 1/2 chilli, fjern frø og hakkes
 • salt og pepper
 • olje for å steke
 • ca 7 dl kyllingbuljong ( 7 dl vann og 2 kyllingbuljong terninger)
 • Hakket koriander

 

Du trenger ikke å finhakke da du bruker stavmikser til slutt.

Fremgangsmåte

 • Stek løken gyllen.
 • Ta opp i hvitløk, ingefær og chilli. Bland godt.
 • Ta opp i gulrøttene. Stekes i ca 15 min.
 • Lag kyllingbuljongen.
 • Bland alt sammen i en kasserolle og la det koke til gulerøttene er møre.
 • Smak til med salt og pepper.
 • Bruk stavmikser slik at suppa blir jevn.
 • Strø hakket koriander over suppa før servering.

 

TIPS: server med hjemmebakt brød og youghurt. Bruk gresk eller tyrkisk youghurt og riv litt sitronskall over. Hvis du lager en litt sterk variant av suppa er det godt med youghurten :-)

 Sundt, godt og raskt å lage!

Mia

#DIY #hjemmelaget #interiør

, Oslo

Glad jente som elsker utfordringer.Bloggen handler om torpet mitt i Sverige og alt som skjer der. Kontakt mail: miakristine@hotmail.com

hits