oktober 2013

I epletreet


Når eplene og bladene er borte er det andre ting som pryder treet mitt.

Mia

Laaange ullstrømper


Disse er så gode å ta på seg når man er litt kald på tærne. Da blir man fort god og varm. De er så klart hjemmelaget. Har alt slitt ut noen par, så det er vel bare å sette i gang å strikke flere. Vet at disse kommer til å bli brukt mye fremover!

Mia

#DIY #hjemmelaget

The Perishers


Denne t-skjorta var jeg så glad i som barn! Kan vel si at jeg fremdeles er glad i t-skjorta siden jeg har rammet den inn :-) Masse gode minner fra barndommen, i en ramme, er noe som får deg til å smile når du går forbi.

Noen som husker tegneserien? Eller er det bare bandet man forbinder med The Perishers?

 

Mia 

Liten forandring - stor forskjell

Njaaa... kanskje ikke så stor forandring men forandring ble det.
Har tenkt på å skifte håndtak lenge og endelig ble det gjort. Tok ikke mange minuttene og ikke var det store investeringen heller. Hadde litt flaks med kjøpet da jeg ikke hadde noen mål. Tok det kun på øyemål og det er jo ikke alltid det stemmer like bra. Veldig fornøyd med innsatsen og resultatet :-)

 Mia

Fremdeles høstMia

Det lysende tallet er 513

Da er jeg klar for lange mørke kvelder! Bare i stua har jeg 35 levende lys så lagret må fylles jevnlig. Mia

En regnfull dagHva er vel bedre enn å lese blader på en dag som denne? Kassa kjøpte jeg på matvarebutikken for 20 SEK! Dette var før Kullamust startet masseproduksjon. I dag får man ikke tak i disse kassene mer. Bordet har jeg malt og dekoret med decopage. Et koselig innslag i stua :-) Mia

Leo


Når det er mange dyr ute er det best å sitte i vinduet inne og følge med :-)

Mia

Teppe


Kan man få for mange tepper? Ikke jeg :-) Her har jeg strikket et ull teppe i garn som har forskjellig farge. Startet uten en plan og slik ble resultatet. Kanten er heklet og gir teppet en fin ramme.

Mia

SpisestueJeg har ikke gjort store forandringer i spisestua. Når den skal pusses opp blir det alt! Og det blir nok en stund til... Rommet var brukt som soverom.

Åpnet opp mellom stue og spisestue. Så nå kan man gå gjennom alle rommene i første etasje.

Det stod en gammel ovn her inne men den måtte fjernes da svensker er veldig strenge på ovner og fyring. Ovnen i spisestua gikk på samme pipeløp som ovnen på kjøkkenet og dette er ikke lov i Sverige. Har spart på ovnen så en vakker dag når jeg har bygd meg et lysthus eller orangeri skal ovnen få plass der.

Ja Leo har sneket seg med på bildet. Nysjerrig katten er der hvor det skjer :-)

Mia

#interiør

Flere detaljer fra kjøkkenet


Mia

Detaljer fra kjøkkenetHer er en god blanding av nytt og gammelt.

Øverst til venstre er et proselens skjærebrett som jeg har fått tak i brukt. Dette henger kun til pynt på veggen slik det sikkert har gjort i flere hus.

Midten øverst er et skap fra kremmerhuset, en liten hylle og en krydderhylle som er arvet. Lysekrona er kjøpt på en gårdsbutikk ikke langt fra torpet. Oppe på skapet står kakao boksen jeg fikk ta i på auksjon for ikke lenge siden. I bladet jeg leste i går var et bilder av samme boksen :-)  I krydderhylla har jeg eggeglass. De fleste er gamle.

Bildet øverst til høyre er nok et brukt funn. Denne hadde jeg sett på lenge før jeg kjøpte den. Jeg har ikke mel i den men litt av hvert annet små plukk som jeg ikke har plass til andre steder.

Midterst er bilde av Norgesglass og noen brusflasker. Selve hylla er så klart kjøpt brukt :-)

Kjøkkenvekta brukes kun til pynt. Pleier å ha tomater, løk, frukt eller annet i en bolle på vekta.

Midterste bilde nede er nok et bruktfunn hylle. Har satt på bård men ikke gjort noe med malingen.

Siste bilde er nok en løsning for å få plass men også for å skape stemning. Her henger det noen kopper (som jeg kjøpte i Budapest for mange år siden), en mugge, telyslykt og en liten vase. Plukker inn blomster og setter i vasen så lenge det finnes blomster ute. Liljekonvall er de første blomste jeg plukker inn om våren.

Mia

Herlig tåke og frost morgen

Akkurat som å våkne i en bomullsdott :) I dag skal det være en sakte dag. Bare nyte lyden fra ovnen, kaffen og et blad. Det er en egen ro her på torpet og i dag skal den nytes! God lørdag! Mia


HyllerPå disse hyllene over sofaen har jeg samlet litt av hvert. På nederste hylle har jeg et gammelt bilde av den norsk/svenske konge familien. (bildet er fra da Norge var i union med Sverige) Tallerken som henger på veggen brukte mamma som liten. Telysholderen er et brukt funn og bildet er det samme som profilbildet på bloggen :-)

På øverste hylle har jeg et ikon som jeg kjøpte i Tallinn for mange år siden, et metall bilde og to bøker med dikt. Karin Boye er jo bare så svensk! Dere har vel hørt dette før?

Ja visst gör det ont när knoppar brister.
Varför skulle annars våren tveka?
Varför skulle all vår heta längtan 
bindas i det frusna bitterbleka?
Höljet var ju knoppen hela vintern.
Vad är det för nytt, som tär och spränger?
Ja visst gör det ont när knoppar brister,
ont för det som växer
                              och det som stänger.

Ja nog är det svårt när droppar faller.
Skälvande av ängslan tungt de hänger,
klamrar sig vid kvisten, sväller, glider  -
tyngden drar dem neråt, hur de klänger.
Svårt att vara oviss, rädd och delad,
svårt att känna djupet dra och kalla,
ändå sitta kvar och bara darra  -
svårt att vilja stanna
                              och vilja falla.

Då, när det är värst och inget hjälper,
Brister som i jubel trädets knoppar.
Då, när ingen rädsla längre håller,
faller i ett glitter kvistens droppar
glömmer att de skrämdes av det nya
glömmer att de ängslades för färden  -
känner en sekund sin största trygghet,
vilar i den tillit
                              som skapar världen

 

Mia

Stue og spisestue


Siden torpet er fra slutten av 1800 er det ganske små rom, lavt under taket og vinduene sitter lavt på veggene. Dette gjør det utfordrende å møblere for jeg ønsker ikke å dekke til vinduene eller overmøblere. Man skal kunne bevege seg fritt og lyset skal slippes inn. Planen er å finne en perfekt sofa eller bygge en selv. Har ennå ikke funnet hvilken løsning jeg kommer til å velge men så haster det ikke heller da. Har en barne/ungdomseng som fungerer som sofa inntil videre. Løsningen er egentlig helt genial for det er ingenting som er bedre enn å krype opp i senga med en bok. Ingen av stolene i stua er gode å sitte lenge i så senga er alltid opptatt.

I spisestua står et gammelt arbeidsbord som jeg har arvet. Bordet er veldig smalt men holder akkurat til to tallerkener ovenfor hverandre. Har klart å plassere åtte stykker rundt bordet men det var i trangeste laget... Hele spisestua er på 9 m2 så det sier seg selv at man må være glad i hverandre når man er så mange som åtte personer i dette rommet :-)

Mia

Hipp hurra for mamma'n min!


I dag fyller mamma'n min 60 år! Vi feiret den store dagen på lørdag med middag på Smia. Veldig god mat og flott stemning. En super kveld og en super fornøyd 60 åring :-)

Den store gaven er en lampe som ser ut som en hund. For å sku på eller av må man trykke på bæsjen.Vi så denne lampa for noen måneder siden og mamma hadde så lyst til å kjøpe den. Jeg sa at hun kunne ønske seg den til bursdagen sin og damen i butikken sa at da måtte mamma love å glemme lampa. Vi var enige om at det ikke var noe problem for mest sannsynlig ville hun glemme den innen vi var utenfor butikken.

Vel, jeg gikk tilbake for å kjøpe hunden for ikke lenge siden og damen i butikken hadde ikke glemt oss. Hun lurte på om mamma hadde glemt lampa. Hun hadde tenkt på oss og ville gi mamma en kopp med bilde av hunden som jeg skulle gi mamma før hun åpnet gaven med lampa i. Mamma hadde ikke glemt lampa men ble så glad for gavene og historien om damen i butikken.

Den største gleden er å glede en annen! Gratulerer med dagen mamma'n min :-)

Mia

Uthuset - Leo sitt hus...


Fant disse bildene på mobilen (derfor dårlig kvalitet) Uthuset er ganske stort men var i dårlig tilstand. Her er bilder fra prosessen med å legge nytt tak. Ja det ble en ny vegg også... Er ikke ferdig med uthuset men taket er ferdig og veggen bygget opp så da er det bare resten igjen :-)

Leo liker uthuset veldig godt. Der leker han med musene og søker ly for regnværet.Mia

Tips til telys

Tenkte bare å dele et lite tips med dere. Ta en gammel paiform og gamle sandkakeformer så får du dette:


Mia


Noe nyttSiden jeg har så lite skuffer og skap på kjøkkenet har jeg funnet ut at bestikk kan plasseres i en krukke. Har hatt kniver, skjeer og gafler i samme krukke men det var veldig upraktisk. Ikke lett å finne en kniv når man trengte det. Har sett på disse en stund og til slutt klarte jeg ikke å stå i mot, så nå er de mine :-) Fra nå av skal det ikke ta lang tid å fiske frem en kniv, en skje eller kanskje en gaffel.

PS: rosa er ekte og selv plukket fra hagen. Siste spor etter sommeren.

Mia

Heklede gardiner


Jeg har mange små vinduer i huset. To av vinduene er på loftet, et er på det ene soverommet og et i gangen oppe. For at disse vinduene ikke skal være som sorte hull har jeg heklet gardiner tilpasset vinduene. I tillegg har jeg et stort vindu i inngangsdøra og et større vindu i andre etasje som også har fått heklede gardiner.


Motivet med rose fikk jeg i en garnbutikk i Sverige. Stjenene er mønster fra et ukeblad. Huset fikk en helt annen personlighet etter at gardinene kom på plass. Dessuten er det veldig praktisk med slike gardiner. De skjermer for innsyn men slipper inn lyset. Noen timer arbeid og du har en gardin som passer akkurat der du vil!

Som nytt


Stolen har jeg kjøpt på loppis og krakken er arvet. Synes ikke stolen trengte annet enn nytt trekk på stolsetet men krakken fikk et par strøk maling også.

Her har jeg brukt voksduk som trekk. Dette er jo ikke av samme kvalitet som de gamle voksdukene så dette fungerer helt utmerket. Lett å holde rent og man blir ikke klam i baken :-) Alt du trenger er voksduk og stiftemaskin. Stor foranding som krever lite.

Må jo legge ved dette bildet også da...


Nysgjerring pusen må jo sjekke hva jeg holder på med.

Mia

Dagens fangst !Se hva jeg fant i dag! Et gammelt torp må ha gamle ting og i dag fikk jeg tak i disse skattene. Det var flere ting jeg hadde lyst på, men det var det flere som hadde også så jeg måtte nøye meg med disse. Håper på sparkeføre til vinteren! Hvis ikke vil den fungere som dekorasjon uten for huset. Den rosa konfektskålen skal fylles med herlige fristelser og frukt bollen må nok ha noen hemmligheter på lur. Sliten men lykkelig etter dagens opplevelser :-)

Mia

Boksen gårKan aldri få nok av gamle bokser. Denne er et av mine nyeste funn. Som dere ser har den inneholdt kakao og er fra Nederland. Lurer på hvordan den har kommet seg til Sverige. Kanskje den er en gave eller kanskje den har blitt kjøpt på en reise... Vel, fra nå av starter i hvertfall historien med at jeg kjøpte den på en auksjon i Sverige og kanskje ender den opp i Nederland igjen. I morgen bærer det avgårde på ny auksjon og hvem vet hva jeg kommer hjem med da :-)

Mia

Skumringstimen


Da har jeg fått gjort litt i dag også da :-) Var å handlet lyng og pyntegresskar så nå er det riktig høststemning. Måtte tenne lys og rakk akkurat å nyte alt før regnet kom. Fremdeles lyser det når jeg titter ut av vinduene. Hvis dere tar en ekstra titt på det nederste bildet til høyre kan dere se nok en flygende gris i vinduet. På bildet nederst til venstre har jeg brukt et syltetøyglass som lykt til telyset. Man tager vad man haver og litt til :-)

Mia

Borte kontorSå herlig å våkne til så fint vær og så fine farger! Dagen startet med å sette på kaffe og fyre i ovnen før pc-en ble skrudd på.

Hektisk på jobb men å sitte i fred og ro på torpet hjelper :-)

God fredag til dere alle sammen!

Mia

 

SmijernstakHer er noen bilder av taket over inngangspartiet. Jeg fikk det i bursdagsgave for noen år siden. Ikke hadde jeg trodd at jeg noen gang skulle ønske meg tak men når man har hus i et land med mye regn er det utrolig godt med tak. Taket fikk jeg en smed i Oslo til å lage etter mål og bilde av huset. Glasset bestilte jeg i Sverige. Det veier totalt 120 kg! Er super fornøyd med resultatet. Endelig kan man gå utenfor døra uten å bli søkkvåt på en regnfull dag. Smeden som har laget dette driver smia galleri på Vålerenga. Et utrolig koselig sted med mye god mat. Her kan du ta en titt på hjemmesiden: http://www.smiagalleri.no/

Mia

, Oslo

Glad jente som elsker utfordringer.Bloggen handler om torpet mitt i Sverige og alt som skjer der. Kontakt mail: miakristine@hotmail.com

hits