september 2014

Litt etter litt


Nå er dreneringen nesten ferdig. Bare kose jobb igjen :-) Muren over bakken skal vaskes og pusses før den blir ferdig slemmet. Jorda må planeres fint utover og dreneringsduken må klippes.Litt av en jobb men godt å vite at det er tett.


Har hatt hjelp i helgen også og da går alt så mye raskere! De største endringene har skjedd inne. Stue og spisestue blir nå slått sammen til et stort rom.
Alt er renset ut og fiberduk er lagt så neste gang kommer det til å være ferdig støpt gulv! Tømreren tar over denne uka. Da skal det fylles makadam og isopor før betongen legges. All råte skal fjernes og vips er det gått to uker. Gleder meg til å få tettet alt og starte på flatene. Det er fremdeles mye som gjenstår før det nye rommet er ferdig men det haster ikke. Det viktigste er å få et tett hus før kulda kommer. Nå skal jeg drømme om nye fine løsninger i stua.... plassbygd sofa.. hva med peis?.... tregulv...hmmmmm 

Mia

#renovering

Fremgang


Denne helgen er det mye som er blitt gjort! Nederste del av dreneringen er fylt igjen, grunnmuren er ferdig murt og slemmet. Vel, ikke helt ferdig slemmet men i hvert nok til å kunne grave igjen. Neste helg er det klart for å fylles igjen langs huset. Gleder meg til å få litt orden i hagen igjen.

Grønn cola i sola ble det også :-) Dette er den sunde versjonen av cola - akkurat hvor sund den er kan nok diskuteres ;-) Men synes det var festlig med grønn cola boks!


Ja sånn ser spisestua ut. Hvem hadde vel trodd at det var flere tonn med granitt i kjelleren.... Nå er det i hvert fall så godt som klart for tømreren. Han skal få fjerne råte og legge nytt gulv i stue og spisestue.
Og slik ser stua ut. Veggene er revet så da er det bare gulvet igjen. Var noen lag med tappet i stua også som denne blomstrete over. Så nå har jeg bestemt at stue og spisestue skal tas i løpet av vinteren før resten av første etasjen kan tas.... dette kommer til å ta tid men koser meg med å tenke på ferdig resultat.

Har hatt hjelp i helgen og det trengs. Super hjertelig takk til mammaen min og broren min med samboer :-) Neste helg fortsetter jobben.... Her er det bare å stå på før kulda kommer :-)

Mia

#oppussing #drenering

, Oslo

Glad jente som elsker utfordringer.Bloggen handler om torpet mitt i Sverige og alt som skjer der. Kontakt mail: miakristine@hotmail.com

hits