september 2013

Hekle tepper


Dette teppet ligger i gangen og er heklet av fire putetrekk og to sengetrekk.


Dette teppet ligger på badet og består av gamle gardiner. Tror faktisk jeg fikk disse gardinene til rommet mitt når jeg var ca 10 år!

Synes det er både fint, personlig og så er det masse minner som ligger bak. Gjenbruk, gjenbruk, gjenbruk!!

Mia

Light my fire


Nå som kulda kommer krypende er det godt å kunne fyre og hva er vel bedre enn badstu temperatur etter noen timer ute i den kalde høstluften?

Siden det bare er to meter under taket tar det ikke lang tid å få opp temperaturen og med denne ovnen blir det fort varmt. Noen ganger litt for varmt...


Synes det er morsomt med teksten på ovnen. Denne stod her når jeg tok over men den har nok ikke stått der så veldig lenge selv om den er gammel. 

Mia

Tre katter små

Sist auksjon jeg var på var det tre kattebilder jeg måtte ha. Dette er et av dem. Synes kattene var så søte og så fikk det meg til å tenke på et barnerim jeg nesten hadde glemt. "Tre katter små så redde så de mjauet høyt i kor"...  Nå skal det sies at jeg var ikke den eneste som ville ha disse bilde og det hadde de nok ikke trodd. Riktig nok var vi bare to som ga bud men med på kjøpet fikk jeg fem andre bilder jeg ikke vile ha. Vel, sånn er det å være på auksjon - man kommer hjem med litt av hvert.

Mia

Pigs do fly

 

Denne grisen henger i et av de små vinduene i trappa. Blir så glad når jeg går forbi den! Synes kunstneren har en festlig form for humor. Ta en titt på siden hans her: http://pigsdofly.se/Arne_Ohnell/Arne_Ohnell.html

Mia

 

KakefatSynes disse kakefatene er så fine. Ikke er det vanskelig å lage heller :-)  Jeg har laget min egen variant. Kjøpte tallerkener i samme mønster men forskjellige størrelser og noen søte likørglass. Alt man trenger er sterkt lim og vips har man dette:

Her er det hvitsjokolade og bringebær cupcakes som er testet ut. Yummy!

Mia

Personlig pregHadde en periode jeg holdt mye på med decopage og her er et av resultatene. En enkel sinkbalje ble pyntet med noen blomster. I denne har jeg telysene mine. Lett tilgjengelig og et koselig innslag i vinduskarmen.

Alt du trenger er decopagelim og noen servietter. Jeg liker å rive ut motivet. Ikke klippe. Synes resultatet blir finere da. Det finnes så mange fine servietter så her er det bare å velge og vrake når man skal finne et motiv.

En yppelig aktivitet nå som det blir flere og flere kvelder inne. Håper du lar deg inspirere !

Mia

Lys i mørketNår kveldene blir mørke som nå er det ekstra koselig med levende lys. Tror ikke det går ann å tenne for mange lys. Godt og varmt blir det også :-) Mia

Ida's hus

 

Det lille huset er min datter, Ida ,sitt hus. Hun har selv valgt tapet, farger og møbler. Stigen opp til hemsen er fra et lekestativ som stod på tomta (kan se det på profilbildet)


Kommoden kjøpte vi på en bruktbutikk i Gøteborg for et år siden. Planen var å male den hvit men det har ikke skjedd ennå :-)


Hjemmeheklet teppe og snart kommer det like putetrekk. Fatet er også kjøpt på en bruktbutikk. Bordet har vi fått av ei vennenne av meg og Ida har malte det hvit.

Da jeg tok over hadde huset blitt brukt som kontor. Det stod et stort skrivebord som tok meste parten av plassen og noen hyller som hadde sett bedre dager. Fant til og med fakturaer som ikke var betalt... Men det var ikke alt. Det var tegnet på veggene og gulvet var flekkete og stygt. Hadde vært gøy å hatt noen bilder fra hvordan det så ut men antagelig syntes jeg det var så ille at det ikke var verdt å fotografere.... Nå har det blitt et riktig koselig hus hvor tenåringene koser seg.

Mia

#interiør

På veggenDisse tallerkene fant jeg på en bruktbutikk for ikke lenge siden. Det er så mange fine gamle tallerkener og nå har jeg funnet ut at de skal få henge ute på veggen og pynte opp. Hvem vet, kanskje det blir flere etter hvert... Kjenner jeg meg selv rett gjør det nok det :-)

Mia

Trapp - the stairway to heaven...

Trappa opp til andre etasje er liten og trang men brukes mye så her ble gammel maling fjernet og ny hvit maling påført. Jeg er usikker på hvor mange forskjellige farger denne trappa har hatt men fem forskjellige farger har den i hvert fall hatt. Under ser dere bilder fra malingsfjerningsprosessen.

 

Aner ikke hvor mange liter med malingsfjerning jeg brukte eller hvor mange timers arbeid som ble brukt men få var det ikke. Resultatet ble i hvert fall bra. Neste gang trappa skal males er i hvert fall grunnlaget et helt annet.Mia

Epler og sånt

Jeg har et tre på tomta mi og det er et gammelt epletre. På våren blomstrer det så pent og på høsten kommer det masse epler. Rådyrene elsker eplene mine. Det er jo godt de kan brukes til noe for de smaker ikke godt. Er det noen som vet hva det kan skyldes? Har prøvd å la eplene ligge en stund for å se om det hjelper på smaken men de smaker like vondt...

På det midterste bildet til høyre og bildene under ser dere vår prosjektet mitt. Jeg bygde et bedd av lekablokker, murpuss og armeringsgitter. For å skape en grønn vegg plantet jeg roser og klatreplanter. Har hatt et ekstra uterom i hele sommer og plantene blomstrer ennå.


Kveldsstemning en mørk høstkveld i september.

Mia 

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/10706987/?claim=t6sam7pdu8z">Follow my blog with Bloglovin</a>

Sneak peek...Bildet til venstre er fra stua. Sjenken stod i huset da jeg tok over men den så ikke sånn ut. Den var full av klistremerker og lim. Etter en real omgang med såpe og skrubb fikk den hjul og nye dørknotter. Over sjenken er det en gammel del av en kommode. Denne fungerer som hylle og dekorasjon på veggen. Speilene er laget av sølvpappir med glass foran og gir veggen liv. På sjenken står det en egghøne som jeg kapret på auksjon for noen uker siden.

Bildet øverst til høyre viser minner fra i sommer. Plukket med meg blåskjell, krabbeklør og drivved på en av badeturene og laget denne. 

Bildet nederst til høyre er fra spiseplassen på kjøkkenet. Bordet stod i huset da jeg tok over. Stolene og benken er arvet.

Mia

Kjøkkenet

Slik ser det ut på kjøkkenet i dag. Ikke de store endringene siden kjøkkenet var helt nytt da jeg tok over men litt forandring er det da. Som dere ser er det lavt under taket - kun 2 meter.

Dette bildet er tatt bare uker etter at jeg tok over. Å male veggen over benken tror jeg var det første jeg gjorde.Slik så kjøkkenet ut den aller første dagen.

Kjøkkenet er det største rommet i huset og det mest brukte tror jeg. Her har jeg en hyggelig krok med bord, stoler og benk. For ikke å glemme en gammel Jøtul ovn. Den er gull verdt på kalde dager!

Skal få lagt ut noen bilder både av kjøkkenkroken og ovnen etter hvert.

Mia

September mysI dag kom regnet og det passet meg bra. Kroppen føler for en mys dag! Og her blir det masse mys med levende lys, kaffe og makroner. Må nok øve litt mer på makron baking men dem ble jette goda. Karamell makroner kan anbefales.

Mia

Fisk til middagI dag ble det fersk makrell til middag. En hyggelig nabo hadde vært ute å fiska og kom innom meg med en ferdig renset makrell. Må innrømme at jeg aldri har tilberet makrell før men dette ble godt! Makrell marinert i soya, chili og ingefær. Ellers har dagen bestått av å legge grus. Sju tonn så veldig lite ut men jeg kan love at det kjennes godt i kroppen! Har vel fått på plass tre - fire tonn i dag. Hadde store planer om å bake makroner også men det utgikk av planen da jeg fikk besøk. En veldig fin dag med noen overraskelser! Tenk i dag er det akkurat 4 år siden jeg ble den stolte eier av Mia's torp :-)

 Mia

Musefanger

Leo er innekatt i byen og utekatt i Sverige. Egentlig er katt feil å si for Leo liker ikke dyr og er helt sikker på at han er sønnen i familien. Han kan strekke seg til å leke med mus og jage insekter men der går grensa.

Mia 

Noen bilder
Før jeg hadde gressklipper...

Fikk besøk av en eldre mann som hadde eid torpet fra 1976 - 1981. Han kunne fortelle at han hadde hentet thujaen på kirkegården og plantet den på tomta.

Ikke min favoritt men lar den stå inntil videre.
Kjøkken og stue vindu. Her trives liljene så til neste år håper jeg på en skog av liljer under vinduene.

 Sørveggen fikk et nytt strøk med maling i sommer. Terasse gulvet er beiset og rekkverket malt for noen år siden. 

Under ser dere hvordan det så ut før,Jeg ble fortalt at snøen aldri la seg her men bildet vitner om noe annet.

 
Samme dag jeg tok over torpet.

 
Her er det gjort masse innvendig! Synd jeg ikke har noen bilder fra hvordan det så ut da jeg tok over.

 Uthuset er malt, fått nytt tak, vindu og hele veggen bak er byttet.

Og til slutt utsikten fra kjøkkenvinduet en kald vinter dag.
Mia

Nå skal det bli varmt!Slik ser utedoen ut etter at den er fyldt med 2 m3 ved.

Får håpe vannet ikke blir borte i vinter for da vil det ta lang tid før man får kommet seg på do.....


 

Godt å ha en nabo med ved og stor traktor! « jeg kommer om 10 minutter» Og slik så det ut før alt var stablet på plass på utedoen

 Jeg har brukt hver eneste muskel i kroppen. Til og med noen muskler jeg ikke har... Kjenner en god og tilfreds følelse.

Ingenting er som å være i aktivitet en hel helg. Har utrettet så mye! Vet jeg kommer til å sove godt i natt og etter så mye aktivitet er jeg klar for en ny uke på jobb.

Mia

Morgenstund


For en flott morgen!!!!

Lyset er helt utrolig, temperaturen fremdeles behagelig, men kjenner på lufta at det er høst. I dag skal gresset klippes, nedfallsfrukt plukkes og løker settes. På tide å forberede seg på vinter selv om det skal bli over 20 grader i dag.

Mia

Hvordan det hele startet

Hei

Her kommer historien om Mia's torp.

Jeg er oppvokst i Oslo, i leilighet, men vi har alltid hatt hytte i familien. Omstendighetene gjorde det slik at jeg ikke hadde noen hytte å benytte mer. Etter seks år uten hytte meldte behovet seg for å kunne reise ut av byen i helger og ferier. Til en hytte som var min.

Lengselen var sterk og målet tydelig. Alt blir mye enklere å gjennomføre da :-)

25. august 2009 tok jeg turen til Sverige for å se på et torp. Mye stemte men jeg var litt bekymret for at nærmeste nabo var en kirke og ikke langt unna lå det en flyplass. Etter å ha kommet frem tok det ikke mange minuttene før jeg hadde bestemt meg. Dette var midt i blinken for meg! Fredag 28.august var jeg på vei mot Sverige igjen. Denne gangen for å skrive under på kontrakten. Torpet var mitt og 14.september 2009 fikk jeg nøkkler og champagne av megler.  Jeg var en stolt eier av et torp fra ca 1870.

I løpet av de (veldig snart) fire årene jeg har eid torpet har jeg lært mye. Det var nemmlig ingen vaktmester som fulgte med... Jeg vet det meste om dypt bora brønner som ikke er dypt bora. Jeg vet hva en septiktank er og at den ikke tømmes av seg selv. Jeg er veldig glad for at jeg ikke bare har vannklosset men også utedo. Jeg har lært ting jeg aldri villet lært uten et torp i Sverige og jeg lærer fremdeles noe nesten hver gang jeg er der.

Ikke bare har jeg lært mye men jeg har også hatt masse fine opplevelser. Det er ingenting som er så deilig som å ta med seg en kopp kaffe ut i solen en tidlig morgen og nyte stillheten. Se rådyr, hare, fugler og ekorn helt på nært hold. Benytte mulighetene i området rundt, som å bade i en innsjø, hoppe i fallskjerm og se torpet fra et litt annet perspektiv, eller få med seg juleaften i kirken som ligger 100 meter unna.

Livet på torpet gir meg så mye og på denne bloggen vil jeg dele dette med dere.

Mia

 

 

, Oslo

Glad jente som elsker utfordringer.Bloggen handler om torpet mitt i Sverige og alt som skjer der. Kontakt mail: miakristine@hotmail.com

hits