august 2016

Rabarbra

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noe jeg gledet meg til når jeg fikk hage var å plante rabarbra. Denne plantet jeg for seks år siden men det er først i år jeg har fått glede av den. Hvert år dukket den tidlig opp om våren og vokste seg stor, men like før det var på tide å plukke litt, ramlet den sammen. Sneglene hadde fått gleden av rabarbraen min før meg. Så i år ble rabarbraen flyttet til et nytt sted og plassert i kasse. Kassen er forøverig hjemmesnekkret. Først var jeg litt i tvil om den klarte den store forandringen men så fikk den fart på seg. I år har jeg kunnet høste den tre ganger! Og ennå kommer det mer :-) Det har kun blitt en rabarbrapai men siden fryseren er full ,er det bare å se frem til flere rabarbra delikatesser utover høsten. Har du noen gode oppskrifter vil jeg gjerne prøve de ut.

Mia

#rabarbra

Oppdateringer i hagen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nå er det lenge siden jeg har oppdatert bloggen! Men det betyr ikke at det ikke skjer noe her i Sverige :-) I sommer har det vært fokus på uteområdet. Jeg har bygd platting og trapp! Åpnet opp fra terassen for å knytte sammen plattingen og terassen. Jeg har drømt om en trapp hvor man kan sette seg med kaffekoppen om morgenen og det har jeg nå. Utrolig stor forskjell! Tidligere ble ikke denne delen av tomta brukt da den lå litt avskjermet til på grunn av terassen. Hele flyten rundt huset henger mye bedre sammen nå. Under ser du hvordan det så ut før.

Det er ikke så mye mer jeg skal gjøre i år bortsett fra å fikse bedet inntil husveggen. Der skal det plantes masse liljer sånn at det kommer opp til våren igjen. Da skal trappa og terassen beises også slik at terassen og nybygget får samme farge.

Når jeg først var i gang tettet jeg til rundt terassen også. Det ser så mye mer ordentlig ut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Utemøblene ble malt og flyttet ned på plattingen. Her er det sol fra morgen til ettermiddag noe som gjør det til et yppelig sted å sitte og spise frokost og middag. Siden det har blitt så tomt oppe på terassen kjenner jeg på en lyst til å bygge noe selv her. Kanskje lysten blir så stor at jeg må gjøre det før vinteren kommer... Litt etter litt formes torpet og drømmene blir virkelighet :-) 

Håper på flere sommer dager på terassen selv om selve sommerferien er over. Fortsatt god sommer!!!

Mia

#terasse #hage #trapp

 

, Oslo

Glad jente som elsker utfordringer.Bloggen handler om torpet mitt i Sverige og alt som skjer der. Kontakt mail: miakristine@hotmail.com

hits