august 2015

Love


Flamingoen min har fått en ny venn. Ser ut til å bli gode venner disse to :-)

Mia

#flamingo

Aroma


Jeg fikk et epletre til bursdagen min - aroma epler Endelig skal jeg få spislige epler på torpet. Dette treet hadde fem epler allerede men de datt av på vei fra gartneriet... Vel, da bør det komme noen nye til neste år. Gleder meg alt. Treet var ganske stort og fikk plass mellom det gamle epletreet og tujhaen. Om noen år kan jeg endelig få hengt opp en hengekøye også. Tenk å ligge i den og spise aroma epler :-) Nå gjelder det bare å vanne godt sånn at røttene får satt seg godt før vinteren.

Mia

#epletre #aroma #hage

Ut på tur...


Jeg fant, jeg fant... en elefant... Nei, men jeg tok meg en liten tur i skogen og fant litt kantareller og blåbær. Har noen nesten modne tyttebær i nærheten, så snart blir det rørte tyttebær også. Men ført var det middag med kantareller og dessert med blåbær. Fant et godt tips på nett! Legg blåbær sammen med brunt sukker, stjerneanis og vanilje i en ildfastform på høyvarme. Ta ut og rør rundt - herlig blåbærsyltetøy! Gøy å prøve noe nytt :-) Det må¨være spesielt mye orm i år. Jeg har sett opp til flere på tomta (riktignok veldig små) men når jeg var ute på tur trodde jeg det var en mus som løp ved foten min. Det var det IKKE. Det var en lang stor hoggorm! Så pass godt på når dere er på sopp/bær tur. Ikke det at det er så stor sannsynlighet for å bli bitt men bedre føre var en etter snar :-) Håper dere får tatt dere en tur ut og sanket inn litt fra naturen.

Mia

#kantarell #blåbær #tur #skog

Utnyttelse og gjenbruk av materialer etter oppussing


Etter all oppussingen har det samlet seg endel materialer som egentlig er for fine til å kaste men for lite igjen til å få brukt opp på større ting. Jeg tok derfor en del materialer og laget fuglekasse. Og ikke en hvilken som helst! Det er en tomansbolig :-) Malingen hadde jeg kjøpt for å male noen av utemøblene. Det ble virkelig et fargeglad hjørne på terrassen:


Fikk benyttet noe av restene fra grusen/makadamen, som ble brukt til drenering og å fylle opp kjelleren med også! Hemmelighagen har kommet et skritt videre :-)


Og så legger jeg ved et bilde av utsikten fra den nye benken.


Et nytt flott sted å sitte i sola! Flere uterom skal skapes. Litt etter litt...

Mia

#hage

 

Fredags kveld stemning


Ikke mer å si :)

 

Mia

#katt #fredagsstemmning

 

Sommerferie på torpet i år...


Ja sommeren i fjor var ganske annerledes en sommeren i år. Så mye regn og grått vær som det har vært i år har jo krevd at man må være inne og da er det godt å ha en stue og spisestue å oppholde seg i :-) (for de av dere som ikke vet at jeg har vært uten stue/spisestue det siste året - bla lenger ned på bloggen min for å se hva som er gjort) Denne ferien ble det tid til litt kokkelering men også en tur til København. Litt små pusling inne og planting ute ble det også. Jeg fikk epletre til bursdagen min! Det gjorde seg med et tre til og dette treet har epler som smaker godt! Her er noen bilder fra ferien:
Vi kjørte fra torpet til København og det tar bare 5 timer. Startet grytidlig og fikk derfor hele dagen i København. Med en overnatting og hjemreise ut på ettermiddagen fikk vi masse ut av turen. København er en flott by!

Mia

#København #sommerferie

, Oslo

Glad jente som elsker utfordringer.Bloggen handler om torpet mitt i Sverige og alt som skjer der. Kontakt mail: miakristine@hotmail.com

hits