august 2014

Hardt kropppsarbeide

Denne helgen har jeg hatt broren min til å hjelpe meg med drenering. Vi har gravd og gravd... Dette er ikke en jobb for pyser :-)


Er det noe det er mye av her så er det stein og fjell. Flaks at broren min har stor bil for den store steinen hadde vi ikke klart å få opp uten noen ekstra hestekrefter. Beddet mitt henger i løse lufta. Håper vi klarer å redde det. Mye ble gjort i helgen men det er mye som gjenstår før dreneringen er på plass. Lærer litt av hvert i denne prosessen da. Vi har murt litt også og da må man bruke latex så de blå og hvite flekkene er flytende latex som er smurt på. ( og blandet i murmassen)

I dag kommer feieren eller Karson på taket som han heter her i Sverige :-) Stigen er på plass så da er det bare å vente. Jeg skal starte å pakke ned og flytte saker og ting opp på lofte i mellomtiden.

Ha en strålende mandag!

Mia

#drenering

 

En regnfull dag og litt nytt fra torpet


Hjemme igjen etter varme dager i Tyrkia virker det som om vinteren er i anmarsj. Etter en lang og flott sommer har jeg nesten glemt hvordan det er å fryse på tærne :-) Men ennå er det frodig og flott. Plantene, for ikke å glemme gresset, har hatt godt av regnet og jeg er sikker på at det blir mange flott dager før høsten og vinteren kommer for fullt. Jeg har bygget en portal av en armeringsmatte og armeringsjern som skal kles i villvin og klokkeranke. Det har klatret helt til toppen alt så kanskje jeg får dekket hele portalen før vinteren kommer....Til bursdagen min fikk jeg et lite drivhus! Dette skal fylles opp til våren igjen men det er alt tatt i bruk :-) Her kommer sitroner og avokado! 

Så var det fremdrift i spisestua da....


Det så lovende ut helt til tregulvet ble fjernet.... råte... så nå blir det ikke bare ny spisestue men ny føste etasje! Ikke noe lite prosjekt dette men det kommer til å bli fint når det er ferdig da :-)

Nå gjenstår det å finne ut hvordan dette skal gjøres. Litt av en prosess som er startet opp. Har hatt et firma her i dag og flere skal involveres før jeg tar noen besluttning. Leo er overlykklig (og møkkete) over å snoke rundt i kjelleren. Musejegeren har det topp! 

I mellomtiden drømmer jeg om nytt bad, kjøkken, gang, stue og spisestue :-)

Mia

Tomater

Jeg har funnet noen oppskrifter som jeg bare må dele med dere! 


Tomat/appelsinmarmeladen er så kjapp å lage og så god. Dette er favoritten for tiden.

Ingredienser:

ca 20 tomater (små)

1 appelsin

2,5 dl sukker

salt

Slik gjør du:

Del tomatene i 4. Riv av skallet på appelsinene med et rivjern. Legg tomatene og appelsinskallet i en kasserolle og press juicen fra appelsinen over. Tilsett sukker og la det koke til du får en den konsistensen du ønsker. Smak til med salt. Holbarheten er kort og bør derfor spises opp i løpet av 2 dager. Oppbevares i kjøleskap.


Sylta tomater er ennå kjappere å lage og så holder de seg lenge. Utrolig dekorativt er det også :-)


Ingredienser:

ca 30 tomater (små som feks kirsebærtomater)

3 stk rosmarinkvister

3 stk laubærblader

2 stk hvitløk

2 ss honning

hele svartpepperkorn

1 - 1 1/2 l hvitvinsedikk

Slik gjør du:

Stikk hull i tomatene med en gaffel. Legg de i glasset. Del hvitløken i to og legg de i glasset sammen med rosmarin og laubærbladene. Hel i pepper og honning før du tilsetter edikken.

Nyt!!! :-)

Mia

#tomater #hjemmelaget #DIY #marmelade

Noen sommerbilder

Sommerfuglene liker virkelig solhattene mine. Det gjør humle, veps og bier også :-)

Blomstene jeg plantet har kommet seg fin i år.


Gresset har riktig nok blitt ganske brunt men det er jo ikke rart i den varmen og solfylte sommeren som har vært...Ja det har ikke vært bare bare å være katt i denne varmen...

Nå blir det tur til Tyrkia for mer varme og sommer. Sees når jeg er tilbake :-) I mellomtiden får dere ha en fortsatt god sommer.

Mia

#solhatt #sommer

Nytt gulvteppe - bestmorruter

Nå trengte jeg litt avkobling fra håndtverkerjobben! Dette teppet gikk jo unna på null komma svisj! Hadde revet opp sengetøyet for lenge siden så da var jo halve jobben unna gjort. Fikk så lyst til å prøve noe annet en de runde filleryene jeg har laget og hva er vel finere en bestemorruter? Må nok lage flere sånne. Nå er det bare å finne ut hvor det skal være... havner nok på badet :-)

Her kan dere se de noen av de andre filleryene jeg har laget:

påsketeppe

to tepper til

Mia

#hjemmelaget #DIY #fillerye #bestemorteppe

 

, Oslo

Glad jente som elsker utfordringer.Bloggen handler om torpet mitt i Sverige og alt som skjer der. Kontakt mail: miakristine@hotmail.com

hits