juli 2014

Da er det spisestuen som skal bli ny

Det er mange skatter å finne i et gammelt hus :-) Noen er fine å studere og andre kan man beholde. Flere lag med gulv fjernet, tak tatt frem og vegger ribbet inntil tømmeret. Så mange gamle tapeter som jeg fant!

Så langt ser alt bra ut. Riktig nok er alt skjevt men sånn er det i et hus som er fra ca 1880. Får se om jeg klarer å få det mer rett når nytt gulv og vegger er på plass. Taket skal bare sparkles og males. Synes egentlig at fargen i taket var fin men når man har to meter under taket må man ha lyst tak hvis ikke kjennes det ut som man får taket i hodet. Slik ser taket ut nå:

Gulvet hadde vegg til vegg teppe. Herlig å få det bort! Under det fantes det plater og under der var det masse avispapir. Dato på avisene var fra 2000 så det er ikke så lenge siden det fine tregulvet ble dekket til. Riktig nok hadde det blitt byttet noen bor i gulvet men jeg synes tregulvet var mye finere en vegg til vegg teppet... Planen er å rive opp tregulvet og se hva som skuler seg under. Jeg har alt tatt en titt og det ser ikke så ille ut :-) 

Husker du ikke hvordan spisestua så ut kan du ta en titt her: 

miastorp.blogg.no/1382265609_spisestue.html

Men i dag skal jeg til Mia's i Strømstad og få litt pleie. Det kan man trenge etter noen dager med riving! 

Mia

#spisestue

 

 

Frosk i hagen

Jeg har lenge hatt lyst på vann i hagen og endelig fikk jeg en liten dam. Brukte en gammel sinkbalje, la skjell fra Koster oppi og koblet til pumpa med frosken. Nå hører man lyden av rennende vann. Det er så beroligende og så er det veldig spennende for Leo da. Han elsker vann!

Enkelt og veldig koselig :-)

Mia

#frosk #sinkbalje #vann

Keramikk ampel

I påsken dro vi rundt til lokale kunstnere. I Grebbestad var vi hos ei dame som laget så mye fint. I vinduet hennes hang det noen slike ampler. Disse solgte hun ikke men vi fikk bestille og her om dagen var vi å hentet. Ser dere hvor bra fargen passer til de nye flisene i gangen? Skulle tro den var spesial bestilt ;-)

Grisen er fra en lokal kunstner i Strømstad. Han har jeg flere griser av. Kan jo ikke få nok griser :-)

Krystall kulene lager regnbue farger i hele trappa når sola titter inn gjennom vinduet.

Mia

#ampel #gris #keramikk

Gulvet i den lille gangen er på plass

Ble så fornøyd! Dette er en liten gang men den virker så mye større nå som gulvet er så lyst. Det er en fryd å gå ned trappa om morgen :-)

Først ble tre lag med linolium fjernet før murgulvet dukket opp. Gulvet ble rettet og membran ble lagt før flisene kunne legges.

Utrolig deilig å kunne gå igjennom gangen og ikke måtte klattre ut av vinduet mer! Et prosjekt avsluttet og nye kan på begynes :-)

Mia

#historiskefliser

Koster

For en sommer! Og hva er vel mer passende en en dag på Koster når det er som varmest? Vi tok båten ut og leide sykkler. Fant oss et flott badested og kjølte oss ned.

Badenymfen kunne gjerne ligget i bløt i mange timer...

Måtte jo plukke noen skjell å ta med hjem. I fjor laget jeg uro av drivved, blåskjell og krabbeklør men i år har jeg lagt alle skjellene i en sinkbalje. Skal få vist dere plaske dammen til Leo ;-)

Naturen på Koster så pen. 

Nyt sommeren alle samme!

Mia

#koster #bade #skjell

Nytt bedd

Da ble det et nytt blomsterbedd :-) Her skal en duft jasmin vokse seg til og gi alle som kommer til torpet en duftende velkomst. Har også laget en portal av armeringsjern hvor vilvin skal klatre og danne en port av løv. Ennå skal det bygges et bedd til på andre siden av porten sånn at en vilvin kan klatre oppover fra andre siden også. Men i dag skal det bades! Bare å pakke sammen hele bøtteballetten og komme seg avgårde!

Mia

#DIY #blomsterbedd #duftjasmin #vilvin #armeringsjern

DIY Slagstøvler

Har hatt noen utbrukte slagstøvler stående i boden med tanke på dette DIY prosjektet i flere år... men endelig fikk jeg satt i gang :-) Holder på med litt muringsprosjekter så da tok jeg restene av betongen opp i støvlene og satte noen blomsterpotter oppi. Lot de tørke i noen dager og så klippet jeg av slagstøvlene. Hadde litt for lite betong til to fulle støvler så den ene er litt kortere enn den andre men det ble bare sjarmerende :-) Nå skal de stå og tøke opp før de skal flyttes til et passende sted. Tror nok det blir noen flere betong/mur prosjekter de nærmeste dagene for dette var gøy!

Mia

#DIY

Heller med personlig vri

Disse hellene lå på torpet. Ikke spesielt fine men greit å ha noen heller i grusen. For å få litt personligpreg brukte jeg en utbrukt plastduk og litt spraymailing. Ikke lett å få frem mønsteret men hellene fikk i hvertfall et personligpreg :-) 

Mia

#DIY

Sommer og sol


I dag er det så varmt og da trenger man noe leskende! Hjemmelaget pink lemonade er herlig :-) 


Plantene jeg sådde i april og mai begynner å komme seg. 


Og rosene har sprunget ut selv om de har fått bladlus og dårlig stell. Liljene har kommet også men ikke alle jeg plantet... vel, sol, vann og litt stell så blir det bra :-)

I dag blir det auksjon så får man se hva jeg kommer hjem med. Herlige late sommerdager skal nytes!!!!

Mia

#pinklemonade #roser #hage

Armeringsmatte og noe nytt...

Da har hage hjørnet blitt malt og alt flyttet på plass. Jeg har hengt opp en armeringsmatte på veggen så her kan det henges alt mulig rart :-) 

Alt man trenger er : armeringmate (i riktig størelse) og klemmer med spiker man bruker for å holde ledinger på plass.

På vei ned stoppet vi på home&cottage og kjøpte disse lyktene til å henge på veggen. Jeg har en hjemme som jeg sikkert har hatt i fem år og den er jeg så glad i. Disse lykten skal tennes ofte og så langt har det vært vær kveld :-) En av liljene mistet en knopp men da fikk den plass i vinduet inne. Etter noen late dager er det på tide å planlegge noen prosjekter! Vent å se :-)

Mia

#DIY 

 

, Oslo

Glad jente som elsker utfordringer.Bloggen handler om torpet mitt i Sverige og alt som skjer der. Kontakt mail: miakristine@hotmail.com

hits