april 2014

Plantebord


Her plantes alle frø og siden dette er en god og varm krok får en del av plantene stå her til de er klare for å bli satt i jorden. Benken stod i uthuset da jeg tok over. Synes det var så fint at det måtte få en ny plass. Speilet på veggen er et nytt innkjøp. Speilet i seg selv er gammelt og jeg har så klart fått det for en slikk og ingenting. To strøk med maling var det som skulle til før det ble hengt opp.


Og her kommer salaten. I år satser jeg sterkt på masse salater og da er det godt å kunne gå ut å plukke ved behov.

Mia

Sommer..?


Ja hva er vel mer tydelig tegn på sommer en åpne dører og vinduer? På søndag hadde jeg over 35 grader i gjennomsnittstemperatur på terrassen! Herlig!!! Har til og med klippet gresset. På bildet til venstre er et bedd jeg laget i fjor. Rosene, New Dawn, ser ut til å stortrives så her blir det lyserosa roser om litt over en månedstid. Dette hjørnet er så lunt og godt på kveldstid. Gleder meg til å kunne sitte her og nyte siste kveldssol fremover. For en tid vi går i møte!

Mia

#hage #bedd

Noen smakebiter fra påske


Ser dere vimpelen min? Den har fått henge ute i påsken. Har flyttet den rundt omkring og kommet frem til at jeg godt kan lage flere :-) Her er noen tidligere innlegg om vimpelen innlegg1 og innlegg2.

Leo har stort sett vært utekatt men noen ganger er det godt å sitte inne å se ut på alle disse dyrene som beveger seg rundt torpet. Her er det rådyr han studerer så det var bare så vidt han kunne snu på hodet for å posere litt :-)


Har faktisk jogget masse i påsken! Utrolig deilig måte å starte dagen på. Fillerya ble ferdig og dekker nesten hele gangen og lyser opp som en sol! Dessuten er det brukt masse tid på å være ute å stelle i hagen der den ekte sola har vært. Flamingoen har flyttet ut igjen.

For en herlig påske! Godt det er kort uke på jobb for dette været må jo bare nytes :-)

Mia

#DIY #teppe #vimpel #påske

Butternut squash suppeIngredienser:

2 ss oliven olje

1 gulerot

1 stangselleri

1 løk

4 kopper butternut squash

1/2 ts timian

4 kopper kylling buljong

1/2 ts salt

1/2 ts pepper

Slik gjør du:

Kutt grønnskane og varm olje i en kasserolle. Tilsett gulrot, stangselleri og løk.

Kok grønnsakene til de er møre (ca 3-4 min)

Rør i butternut squash, timian, buljongen, salt og pepper.

La det koke opp. Reduser varmen og la det stå til butternut er "gaffel myke" (ca 30 min)

Bruk blender eller stavmikser slik at suppen blir slett.

Har du brukt butternut squash før? Disse er fulle av A og C vitaminer, har lite kalorier og smaker litt som søtpotet. Absolutt verdt et forsøk!

Mia

#hjemmelaget #suppe #butternut

Påskeegg med konditorfarge eller stearinFylte et tomt eggeskall med stearin fra lysestumper og vips så ble det et søtt telys. Kokte noen egg og brukte konditorfarge. Vanligvis bruker jeg løkskall men jeg hadde så mye konditorfarge som hadde gått ut på dato så da så jeg en mulighet til å kvitte meg med restene. De rosa eggene brukte jeg konditorfarge som ikke hadde gått ut på dato og der satt fargen. De andre ble ikke like fine og gjevne i fargen så lærdommen er å bruke kondiorfarge som ikke har gått ut på dato :-)


Egg hører til og noen glade farger gjør frokosten ekstra hyggelig :-)

Mia

#DIY #hardkokteegg #eggeskall #lys

RekerFerske reker er så godt! Disse er fra sjøen utenfor Strømstad - helt ferske.


Nydelig og så hyggelig å skravle mens man piller reker. Kose mat i påsken :-)

Mia

#reker

Påskestemning

Mia

Hvitveis eller vitsippaHvitveis eller vitsippa som det heter her i Sverige. Ja hvem hadde trodd at skogen skulle være full av hvitveis til påske? Hvitveisen er jo så pent. Lyser opp langs veien og bringer sommeren litt nærmere :-) Måtte stoppe og plukke med meg noen og nå står de her og pynter opp.

Mia

#hvitveis

Kakefat (DIY)

Sponset innlegg.

Jeg fikk tilsendt utstyr for å lage mine egne kakefat. Som dere kanskje vet er jeg veldig glad i å skape noe selv. Alt må prøves ut og dette stativet til å lage kakefat var  ikke noe unntak. Utrolig enkelt og resultatet ble jo lekkert! Husk det er bare fantasien som setter begrensninger.

Ta en titt her: http://www.koalaplan.com/se og hvis du ønsker finnes de også på facebook. Her kan du finne mer inspirasjon: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.541341869237193.1073741825.264079466963436&type=3

 

Bildene er fra facebook siden til Koalaplan.

Er dere intressert i disse kakefatene må dere følge med for snart kommer det en liten konkuranse.

Mia

#DIY #koalaplan #kakefat

Grønn ertesuppe med mynteErter er ikke noe jeg spiser ofte men etter å ha laget denne suppa blir det nok mye oftere erter på menyen!

Så hvordan lage denne herlige grønne suppa?

 

Ingredisenser:

4 dl fossne grønne erter

1 gul løk

1 ss hvetemel

6 dl vann

Kylling buljong

2 1/2 dl fløte

I ss hakket mynte

1 ss presset sitron

smør

salt og pepper

 Slik gjør du:

1) Skrell og hakk løken

2) Fres løken i 2 ss smør på svak varme i en kasserolle til den har myknet. Tilsett mel. Der etter tilsett vann/buljong og fløte. La det småkoke på svak varme i ca 10 min. Tilsett salt og pepper etter smak.

3) Rør i ertene. La de kun bli varme slik at de beholder grønn fargen. Tilsett mynte.

4) Bland suppa med stavmikser. Smak til med sitron. Avkjøl suppa.

5) Serveres enten kald eller lunken.

 

Lykke til og smakelig måltid :-)

Mia

#ertesuppe #hjemmelaget

Påske egg
Her har jeg dekoret noen påske egg :-) Det har samlet seg en del påske egg i løpet av årene, ca 20 stk.... Mange av disse er jo typiske påske egg du får over alt. Plukket ut tre av påske eggene og satte i gang.

Jeg har brukt decopage lim, glansbilder og silkepapir. Så enkelt får du ditt personlige påske egg. Hyggelig å gi bort, koselig å ha liggende fremme og tenk på alt man kan fylle de med :-)

Mia

#påske #egg #DIY #glansbilder #decopage

Nytt prosjekt på gangSe hva jeg fikk i posten i dag! Da har jeg noe å kose meg med inne i påsken. Bare å samle deler og så sette i gang. Kan dere se hva det skal bli? Pakkningen er litt avslørende kanskje...

Mia

Planter og drivhusNoe som står høyt på lista over ønsker er et drivhus men inntil videre får jeg lage mine egne små drivhus. Her er et blomsterbrett og potter fra andre blomster jeg har kjøpt. Har fylt på ny jord og sådd frø. Der etter har jeg satt pinner i pottene og tredd brødposer over. Veldig enkelt og greit. Da er det bare å vente på blomstene :-)Mia

#drivhus #plante #blomster

, Oslo

Glad jente som elsker utfordringer.Bloggen handler om torpet mitt i Sverige og alt som skjer der. Kontakt mail: miakristine@hotmail.com

hits