mars 2014

For en helg!!!Dette har vært en helg med masse ute tid! Jeg har vaska vinduer, terrasser, bil og annet som har stått ute i vinter. Kjenner det godt i kroppen i dag. For en som sitter på kontor hele dagen er det stor omveltning. Har til og med tatt meg en joggetur!

Som dere ser har jeg plantet litt. Det er kun klokkeranke som er plantet her. Disse kjøpte jeg i fjor og var så fornøyd med de at når jeg fant de i frøposer måtte jeg ta to poser. Hvor jeg skal ha alle blir jo spennende å se :-) Her er klokkeranken fra i fjor.Mia

#hage #så #klokkeranke

De første plantene er plantet ute


Ja da er det på tide med litt planter som kan lyse opp en ellers så grå dag og når man er ute må man unne seg litt kaffe hygge:Herlig å være ute og pusle!

Mia

#hage #påskeliljer #ranukel

PåsketeppeIkke helt ferdig men nesten... og det er jo ennå en stund til påske. Har brukt to dynetrekk og to gardinlengder. Liker å bruke stoff som har litt mønster da de gir liv til teppet. Dette skal få ligge i den lille gangen som en strålende sol til alle som kommer inn i torpet mitt :-)

Mia

#DIY #hekleteppe

TujaDette er den eneste tujaen på tomta. Fikk vite av en tidligere eier at han hadde hentet den fra kirkegården. Det må ha vært for over 30 år siden. Jeg er ikke noe glad i tujaer og har vurdert å fjerne den helt men så fikk jeg ideen om å fjerne de nederste grenene. Nå er den ikke så massiv og ligner mer på et tre. Riktig fin ble den  :-) Tror kanskje jeg skal plante noe rundt stammen men vet ikke hva som vil trives under en tuja... vel, jeg får ta tiden til hjelp så finner jeg nok noe.

Mia

#tuja

Benken ble hvit


Denne benken har jeg så mange gode minner fra! Når jeg var lite, på besøk hos min mormor og morfar, stod denne benken på kjøkkenet deres. Noe av det første jeg gjorde var å åpne benken og opp i den var det masse leker. Jeg har lenge lurt på om jeg skulle gjøre noe med den men det har tatt tid å skulle forandre utseende på den. Har hatt benken i over ti år så det tok sin tid før jeg klarte å bestemme meg men nå har den blitt hvit.

Da er kjøkkenet ferdig for en stund og jeg kan tenke på nye prosjekter :-)

Mia

#kjøkkenbenk #hvit #male #DIY

Se det spirer og gror


Kan dere se hva slags planter dette er? Øverst til venstre er rododendron. Øverst til høyre er rabarbra. Den kommer hvert år men plutselig ramler den sammen og dør. Har vel hatt den i tre år så kanskje den har satt seg nå sånn atjeg kan få litt glede av den i år. Nederst til venstre er det lupiner. De dekket nederste delen av hagen min de første årene men nå har de flyttet seg til utkanten av tomten min og lager en fin ramme. Nederst til høyre kommer peonene mine! De er så vakre. Skal plante flere peoner i år :-)

Herlig å se at våren er i full sving.

Mia

#hage #planter #peoner #rododendron

Hygge på terrassenDa er cafè bordet tatt ut. Det er fremdeles litt kaldt å sitte ute men med et pledd over fanget holdt det en stund. Er så deilig å sitte ute. Høre fuglekvitter og kjenne sola ta. Årets første utepils er et sikkert vårtegn!

Mia

#sol #terrasse

Noen bilder fra de siste månedeneMia

Kjøkkenbordet er ferdig


Ja da er kjøkkenbordet ferdig! Bordbeina er malt hvite og bordplata er beisa med hvitpigmentert gulvlakk. Så da er det bare å danse på bordet ;-)

Husker du ikke hvordan bordet så ut kan du se her og her. Samme bord men helt forskjellig uttrykk og det beste er at det ikke kostet meg noe annet en noen timers innsats! Maling og beis var rester fra andre prosjekter og bordet stod på torpet da jeg kjøpte det. Gamle møbler er gull verdt!

Da er det benken som skal få noen omganger med hvitpigmentert beis før jeg sier meg ferdig med kjøkkenkroken for en stund.

Mia

#DIY #kjøkkenbord #maling #beis #hvit

Egen kunstJeg er ingen kunstner men gøy å prøve seg frem :-) Planen er å male samme motiv men med ulike uttrykk. Er så glad i kirketårnet. Det forandrer seg både med årstid og når på døgnet. Noen ganger blir det helt rosa. Andre ganger helt blått og noen ganger ligger tåka tett rundt.Mia

#male #kirketårn #DIY #hjemmelaget

Liebster Award

 

Ja jeg har fått en premie! En blogg premie!  Det er jo ikke ofte at noe sånt skjer og når man i tillegg får den av Frodith da er det virkelig en ære! Har du lest Frodith sin blogg? Vel, det vil jeg anbefale - http://frodith.blogg.no/ Har du en grå dag blir den fort fargerik etter en tur innom her :-)

Og ikke bare har jeg fått prisen men jeg har også fått æren av å gi den videre! Navnene på vinnerbloggene ligger lenger ned i innlegget :-)

Her er spørsmålene jeg skulle svare på :

1) Hvorfor leser du bloggen min? 

Fordi du skriver om mye forskjellig. Du skaper en lett stemning,bruker humor, viser at du bryr deg og er deg selv. Verden trenger flere Frodither :-)

2) Hva liker du best å gjøre når du er helt alene?

Jeg liker å nyte stillhet og å sortere tankene mine.

3) Er du mørkeredd?

Nei! Har aldri vært det og derfor forstår jeg ikke helt hva man skal være redd for... synes det er noe godt med mørket.

4) Hvis du kunne valgt EN hvilken som helst dag i livet om igjen, og endret den, hva hadde du gjort anderledes da, og hvorfor?

Kan ikke komme på en eneste dag jeg ville endre. Alle dagene er en del av meg og hvordan mitt liv er - både på godt og vondt. Skulle jeg gjort noe anderledes måtte det vært en generell endring ved meg selv. Man kan jo ikke forandre andre så ønsker man forandring må man gjøre de selv :-)

5) Er du A eller B-menneske?

Jeg er B menneske! MEN jeg tror alderen er med på å gjøre meg om til et A menneske... har våknet av meg selv tidlig de siste ukene. Dette er noe som aldri har skjedd før...

6) Hyttetur på fjellet eller ved sjøen?

Ja takk begge deler. Det er jo ingenting som er så deilg som en fjelltur i oktober eller en lat sommerdag ved sjøen! Variasjon og allsidighet.

7) Hvor mange tommeltotter har du?

To som regel men det hender jeg har dager hvor man skulle tro jeg hadde 20 ;-)

8) Hvilken årstid er den fineste?

Alle - jeg elsker å bo i et land med 4 årstider. Er sikker på at jeg hadde blitt utrolig lei hadde jeg bodd i et land med kun en årstid hele tiden. MEN det må å være skille på årstidene - en sommer må ikke minne om en vinter og en vinter skal ikke være som en høst.

9) Bortover-ski eller nedove-ski?

Begge deler men ikke samtidig :-) I år er det første gang jeg ikke har hatt ski på beina og det føles veldig rart. Jeg elsker fart! Så med nedoverski får jeg utløp for det. Er oppvokst med å gå på tur så en koselig langtur på ski gir ro til sjelen. Jeg er ikke den som flyr på ski i kondomdress, med pulsklokke, slim hengende ned på magen og måker andre folk ut av løypa kun for egne behov om å eie hele skogen.

10) Det ultimate reisemål?

Det er jo selvsagt torpet mitt!!!! Der er jeg så ofte jeg bare kan men skal jeg velge noe annet må det bli Peru. Har lenge ønsket å oppleve noe helt annet og siden jeg er fasinert av hvordan mennesker levde for lenge siden har jeg en formening om at Peru vil være stedet for meg. 

Da har jeg røpet alle mine hemmeligheter og blottlagt sjela mi for hele verden så da er det på tide at noen andre tar over prisen!

Jeg vil gjerne gi den videre til :

http://globetrotterelisa.blogspot.no/

http://stussli.blogg.no/

http://morsinunge.blogg.no/

Skulle gjerne gitt den til deg også cuskima men siden du alt har fått den får det holde ;-)

Så svar på disse spørsmålene og send prisen videre.

1) Hvorfor leser du bloggen min? 

2) Hva liker du best å gjøre når du er helt alene?

3) Er du mørkeredd?

4) Hvis du kunne valgt EN hvilken som helst dag i livet om igjen, og endret den, hva hadde du gjort anderledes da, og hvorfor?

5) Er du A eller B-menneske?

6) Hyttetur på fjellet eller ved sjøen?

7) Hvor mange tommeltotter har du?

8) Hvilken årstid er den fineste?

9) Bortover-ski eller nedove-ski?

10) Det ultimate reisemål?

 

Ha en strålende fredag!

Mia

Gave fra Saudi ArabiaIda var i Saudi Arabia i vinterferien og hadde med seg noen gaver hjem. Denne dromedaren pynter opp i stua. Kanskje det er en påske dromedar... den gjør seg i hvert fall veldig godt i stua.

Mia

#pute #Dromedar #saudiarabia

Noen glimtMia

Ferdig med et prosjektHer har den ikke rukket å tørke ferdig ennå. Dere husker hvordan den så ut?

 

Utrolig hvor stor forskjell litt maling gjør. Ble utrolig fornøyd med fargen! Da er det bare å gjøre seg ferdig med spisebordet så blir kjøkkenkroken vårlig og fin :-)

Mia

#førogetter #stol #maling #DIY

Våren er her!Mia

Skap laget av gammelt vinduDa har jeg startet på nok et prosjekt. Dette gamle vinduet har fått hønsenetting men det stopper ikke her :-) Dette er bare starten på en skapdør. Nå gjenstår det å bygge selve skapet. Gleder meg til å se det ferdig. Er det noe jeg har lite av er det skap og hva er vel bedre en å lage et selv?

Litt mange prosjekter på gang men det er sånn jeg liker det - mange baller i lufta på en gang :-)

Mia

#DIY #hønsenetting #skap #gammeltvindu

Noen endringer i spisestua


Måtte finne et sted å henge vimpelen min inntil den skal henges ut. Valget ble å plasere den i spisestua inntil videre. Men.. den største endringen ble nytt teppe. Dette fant jeg på salg - for et kupp! Var satt ned over 2000 kr. Et teppe forandrer uttrykket i et rom så fort!

Mia

#gulvteppe #spisestue

Påske gulvteppeDa er jeg i gang med å rive opp sengetøy. Denne gangen skal det gå i gult. Er det en farge jeg ikke er glad i, så er det gult, men til påske må man ha gult så dette blir påske gulvteppe. Burde rekke å bli ferdig til påske :-)

Mia

#hjemmelaget #DIY #sengetøy #gulvteppe

Fastelavensboller - med en vri


Disse bollene blir så luftige og fine. Trikset ligger i oppskriften :-)

 

 

Ingredienser:

  • 50 g gjær (jeg har brukt fersk gjær)
  • 3 1/2 dl melk (jeg har brukt h-melk)
  • 100 g smør (jeg har brukt usaltet smør)
  • 100 g sukker
  • 500 g hvetemel (ca.)
  • 1/2 ts kardemomme
  • 1/2 ts salt
  • 1/2 ts bakepulver

 Pensling - 1 egg blandet med 1 ss melk

Fyll til fastelavensboller:

  • Syltetøy
  • Vaniljekrem

 

Dryss melis over før servering.

Jeg er ikke spesielt glad i krem derfor har jeg byttet ut fyllet med vaniljekrem og syltetøy.

Slik gjør du:

Smelt smør og hell i melk. Tas av når det holder fingervarme - 37 grader. Tilsett gjær.

Bland sammen med alle tørrvare ingredisensene.

Settes til heving på et lunt sted i ca 30 min. La det gjerne stå å heve mer.

Elt deigen og form ca 16 små boller eller hvis du ønsker de større former du færre boller.

Sett de på plate med bakepappir og la de heve i ny 30 minutter eller mer.

Forvarm ovnen til 250 grader.

Pensle bollene og stek i ca 10 min.

Før servering:

La bollene kjøle. Del en bolle i to og legg på vaniljekrem og syltetøy. Sett på lokket og dryss melis over.

 

Legger ut oppskriften nå slik at dere har mulighet til å lage fastelavensboller til i morgen :-)

Da er det bare å sette i gang - nyt!!!

Mia

#fastelavensboller #hjemmelaget #boller

 

, Oslo

Glad jente som elsker utfordringer.Bloggen handler om torpet mitt i Sverige og alt som skjer der. Kontakt mail: miakristine@hotmail.com

hits