februar 2014

Et vindu - to forskjellige motiverLys har så mye å si. Synes det er vakkert både med sol og skumring. Bildene er tatt samme dag men uttrykket er helt forskjellig.

Ønsker dere alle en fin fredag og god helg!

Mia

#sol #skumring

Leo poserer


Ikke like lett å ta bilder av Leo men noen ganger, når det passer han, poserer han villig :-) Tror han sitter å ser etter vår tegn for nå vil han være utekatt igjen. Han drømmer om å sitte under et tre å lukte på blomstene...

Mia

#katt

Kjøkkenbordet


Kjøkkenbordet stod på torpet da jeg tok over. Ikke et bord jeg hadde valgt selv men siden jeg ikke har funnet et bord jeg har likt har dette bare blitt stående.Slik ble bordplata etter at jeg slipte den.Det er så godt å ta på slipt tre men det er lite praktisk så jeg må nok behandle det. Bordet blir i hvert fall som nytt! Tenkte jeg skulle male bordbeina men ikke likt som selve bordplata. Skal oppdatere bildene når jeg har bestemt meg. I mellomtiden kan dere nyte det nyslipte bodet mitt :-)
Mia

#DIY #kjøkkenbord #slipe

Mitt nye leketøy!Ja nå skal det slipes! Har begynt på en stol og når jeg like godt var i gang tok jeg kjøkkenbordet også :-)

Så langt har jeg kommet på stolen:Er usikker på hvilken farge den skal få. Jeg er jo veldig glad i grønt så kanskje jeg skal holde meg til det. Eller kanskje jeg skal slå meg helt løs og velge noe annet... Hvilken farge ville du valgt?

Mia

#slipe #stol #farge #DIY

En hyllest til livet


Jeg har fått en gave! Helt uten at det er bursdag, jul, morsdag eller noe annet å feire :-) Denne boka skal jeg kose meg med. Finne inspirasjon når man ikke vet hva man skal finne på til middag eller kanskje det er en god kake oppskrift... mmm... og som tittelen, En hylles til livet, er en leve regel man bør følge. Jeg skal si i fra hvis jeg finner en oppskrift som kan hjelpe ;-)

Mia

#kokebok #hyllesttillivet #NigellaLawson

Fra vinter til...


Våknet på lørdag morgen til noe helt annet en vinter! Måtte kjøpe inn noen løker for nå har jeg bestemt at vinteren er over. Blir jo helt tullet av å skifte årstid en gang i uka :-)

Noen som kan tippe hvilke blomster dette er? Ikke helt tradisjonelt påske men disse kommer nok til å blomstre før påske selv om det er ganske kaldt i vinduskarmene.

Mia

#løker #blomster

Glimt fra en vakker dagFor en flott dag! En slik dag gjør underverk for kropp og sjel. Håper dere har fått utnyttet været og fylt på D-vitamin lageret :-)

Mia

#sol #vinterferie

Vinterferie


Da var det vinterferie! Herlig stille morgen. Et hvit lag dekker bakken og sola farger himmelen. Det knittrer fra ovnen og en kopp kaffe står klar. Da er det bare å krype opp i soffaen med pledd og en bok. Denne boka har jeg hatt planer om å starte på for lenge siden men aldri fått tid. Disse dagene skal jeg kose meg og lese! Bokmerket mitt er et julekort datteren min har laget og som jeg har laminert. Er så koselig å ta vare på og kunne bruke et godt minne til noe praktisk.

Mia

#vinterferie #bok #kaffe #pledd #DIY #hjemmelaget #bokmerke #laminert

Kjøpe eiendom i Sverige?Min hytte er ikke til salgs men tenkte jeg kunne dele litt informasjon med dere i tilfellet noen skulle ha lyst til å kjøpe eiendom i Sverige. Det er faktisk en del forskjeller på hva som gjelder i Sverige i forhold til i Norge.

Hvordan finne hus/hytte/leilighet til salgs i Sverige? Du kan jo gå inn på finn.no under eiendom og bolig i utlandet men jeg vil anbefale å bruke Hemnet som er Sveriges svar på Finn.no. Her finner dere link til hemnet.

Når du har funnet noe som er aktuelt for deg må du ta kontakt med megler for å kunne delta på visning. På visning vil megler sjekke at navnet ditt står på lista. Du må også ha deltatt på visning for å kunne by. I Sverige har man ikke boplikt (noen leiligheter kan ha det men da er det oppgitt i anonsen) og derfor kan du kjøpe en hvilken som helst eiendom og benytte den som hytte.

Det er ditt ansvar som kjøper å undersøke og eventuelt utrede mangler. Det er ingen plikt å benytte fagmann men det kan være smart å benytte noen med fagekspertise. Selger har aldri ansvar for feil eller mangler som kunne vært funnet på visning.

Når du vil by på en eiendom trenger du ikke å dokumentere at du har penger til å kjøpe. Alle innkommende bud i en bud runde dokumenteres slik at kjøpere og selger kan følge med. Det er ingen garanti for at eiendomen blir din hvis du har høyest bud. Det er selger som bestemmer hvem som får kjøpe. Som kjøper kan du by på flere eiendommer samtidig da du ikke er bundet til budene du gir. Det er først når kontrakten underskrives at man er bundet til pris, finansiering osv.

 Her er en artikkel som kan være grei å lese.

Noen andre tips er at svensker er ikke så opptatt av det elektriske. Du kan gjerne utføre elektrikkerarbeid selv. Det de imidlertid er veldig opptatt av er piper og alt som har med ild å gjøre. Strøm er dyrere i Sverige en Norge men ellers er stort sett alt annet billigere. Ikke maling! Skal du male kjøp med deg maling fra Norge. Maling er nesten dobbelt så dyrt som i Norge!

Du trenger ikke svensk person nummer når du skal kjøpe. Det blir laget et fiktivt svenskt person nummer. Du kan låne penger i Sverige når du eier bolig i Sverige men det kan være vanskelig å opprette bankkonto. Du betaler eiendomsskatt til Sverige og får derfor svensk selvangivelse. Eiendommen din blir også registrert på den norske selvangivelsen. Du kan kjøpe bil i Sverige men du har ikke lov til å kjøre den i Norge med mindre du importerer bilen eller flytter til Sverige. Du kan handle på internett og sende dette til adressen din i Sverige. Sverige er medlem i EU og har derfor andre bestemmelser for kjøp via internett.

Håper jeg har gitt deg litt nyttig informasjon som du kan få brukt for :-)

 Mia

#eiendom #sverige

 

VimpelDa var en vimpel ferdig :-) Måtte jo vise dere resultatet så fort det var ferdig. Har nok stoff til å dekke mesteparten av torpet med vimpler! Vel, jeg kommer nok til å finne på noe annet med noe av  stoffet som er igjen men en litt mindre vimpel til blir det i hvert fall. Gleder meg til å finne et fint sted ute på torpet hvor den kan henge og pynte opp.

Noen som har et godt forslag til hva annet jeg kan sy?

Mia

#vimpel #DIY #hjemmelaget #søstrenegrene

Syprosjekt på gang


Ja nå har symaskinen stått og samlet støv en stund så da er det godt å sette i gang med et lite prosjekt. Var innom Søstrene Grene og fant noen søte stoff pakker. Har lenge tenkt på å sy vimpler som kan henge ute til sommeren. Siden det skal henge ute er det greit å ikke bruke for mye tid eller penger på dette da jeg har bestilt en varm og skyfri sommer. Regner med at de kommer til å famle i løpet av sommeren men tenk så koselig det kommer til å bli ute!

Da er det bare å sette i gang. En trekant her og en trekant der blir fort en vimpel :-)

Mia

#hjemmelaget #DIY #vimpel

Asiatisk lørdag
Ha en flott lørdag!!!!

Mia

#hjemmelaget #vårrull

Hjemmebakt surdeigsbrødJeg ramlet over et tilbud på surdeig på matbutikken i Sverige og tenkte at dette kunne være gøy å prøve. Slang sammen diverse mel tilsvarende 1 kg (200 g byggmel, 200 g kruskakli, 400 g rug og 200 g hvetemel) litt salt, tranebær, gjær og surdeig. Varmet 6,5 dl vann slik at det ble fingervarmt og blandet det godt sammen med det tørre. Lot det stå å heve i noen timer til deigen var dobbelt så høy. Tok ut deigen, delte den i tre, og knadde de godt. La de til heving i ca 30 min før de ble satt i ovnen på 220 grader. Etter nesten en time - når brødene var gyldne - tok jeg de ut og lot de kjøle.Herlig kveldsmat :-)

Mia

#hjemmelaget #surdeigsbrød #kveldsmat

 

Reiseblogg fra miastorp

Jeg har ei venninne med reiseblogg og hun har laget et innlegg om jente turen vår. Ta en titt her: http://globetrotterelisa.blogspot.no/2014/02/divatur-over-grensen.html#comment-form 

Mia

 

En rose til deg :-)Fant et bilde jeg hadde tatt av rosene mine på torpet i sommer. Dette er New Dawn. Er den ikke vakker?

Jeg ønsker meg en hage full av roser. Har begynt å plante roser i skråningen man ser fra kjøkkenvinduet. Fin utsikt når man skal ta oppvasken. Så langt har jeg 5 rosa rugosa, 3 New Dawn  og et par andre rosebusker som jeg ikke husker navnet på. Rosa rugosa har jeg plantet mest for å få en hekk men også fordi den vokser villig og fort. New Dawn krever litt mer stell og jeg tror nok et par av dem ikke kommer til våren. Jeg har plantet noen flere i bedd ved siden av inngangsdøra i håp om at de vil trives der.

Har dere noen favoritt rose?

Mia

#rose #hage #busker

, Oslo

Glad jente som elsker utfordringer.Bloggen handler om torpet mitt i Sverige og alt som skjer der. Kontakt mail: miakristine@hotmail.com

hits