Historien om Mia's torp

Hvordan det hele startet

Hei

Her kommer historien om Mia's torp.

Jeg er oppvokst i Oslo, i leilighet, men vi har alltid hatt hytte i familien. Omstendighetene gjorde det slik at jeg ikke hadde noen hytte å benytte mer. Etter seks år uten hytte meldte behovet seg for å kunne reise ut av byen i helger og ferier. Til en hytte som var min.

Lengselen var sterk og målet tydelig. Alt blir mye enklere å gjennomføre da :-)

25. august 2009 tok jeg turen til Sverige for å se på et torp. Mye stemte men jeg var litt bekymret for at nærmeste nabo var en kirke og ikke langt unna lå det en flyplass. Etter å ha kommet frem tok det ikke mange minuttene før jeg hadde bestemt meg. Dette var midt i blinken for meg! Fredag 28.august var jeg på vei mot Sverige igjen. Denne gangen for å skrive under på kontrakten. Torpet var mitt og 14.september 2009 fikk jeg nøkkler og champagne av megler.  Jeg var en stolt eier av et torp fra ca 1870.

I løpet av de (veldig snart) fire årene jeg har eid torpet har jeg lært mye. Det var nemmlig ingen vaktmester som fulgte med... Jeg vet det meste om dypt bora brønner som ikke er dypt bora. Jeg vet hva en septiktank er og at den ikke tømmes av seg selv. Jeg er veldig glad for at jeg ikke bare har vannklosset men også utedo. Jeg har lært ting jeg aldri villet lært uten et torp i Sverige og jeg lærer fremdeles noe nesten hver gang jeg er der.

Ikke bare har jeg lært mye men jeg har også hatt masse fine opplevelser. Det er ingenting som er så deilig som å ta med seg en kopp kaffe ut i solen en tidlig morgen og nyte stillheten. Se rådyr, hare, fugler og ekorn helt på nært hold. Benytte mulighetene i området rundt, som å bade i en innsjø, hoppe i fallskjerm og se torpet fra et litt annet perspektiv, eller få med seg juleaften i kirken som ligger 100 meter unna.

Livet på torpet gir meg så mye og på denne bloggen vil jeg dele dette med dere.

Mia

 

 

, Oslo

Glad jente som elsker utfordringer.Bloggen handler om torpet mitt i Sverige og alt som skjer der. Kontakt mail: miakristine@hotmail.com

hits