Før&etter

Gulv og listing rundt vinduer


Det går fremover! Gulvet er ikke helt ferdig. Ikke vinduene heller men det begynner virkelig å nærme seg :-)  Taket må nok males igjen og tømmerveggene skal få ny farge. Litt her og litt der så er rommet ferdig og klart for å møbleres. Satser sterkt på en stor insats neste helg men så blir det en lang pause for da er jeg klar for Galapagos øyene og Peru. Kanskje finner jeg noe fint der ned som kan pryde stua mi...

Mia

#behandlegulv #oppussing

Langhelg


Jeg tror aldri jeg har sett epletreet så vakkert før! Ikke bare ser det vakkert ut men det har fått lyd. Ja, det er sikkert 200 vepser som har bosatt seg i blomstene så du kan jo tenke deg lyden :-) Det har vært noen flotte sommerdager i løpet av langhelgen. Faktisk så sommerlige at shortsen måtte graves frem. Og når det er så fint vær må man jo gjøre noe ute. Har klippet gress, luket, plantet og slemmet grunnmuren på nedsiden av huset. Utrolig hva man får utrettet i løpet av en langhelg.Det er så deilig å gjøre arbeid som synes! Foret ut vinduskarmene har jeg fått gjort også. Dette hadde jeg gruet meg så veldig til å gjøre men det gikk utrolig lett. Jobben er ikke ferdig ennå da... det må slipes, sparkles og males for ikke å glemme å sette på lister.En regnværsdag var det som skulle til for å få på plass foringen. Rakk å behandle stuegulvet før vi dro hjem i går også men det må du nok vente litt med å få se. Ble virkelig fint så du har noe glede deg til nå :-) Om ikke lang tid nå kan det flyttes inn møbler og det er så godt å se en ende på dette!!! 

Mia

#epletre #langhelg #oppussing

Listing


Ja listing som i tak og gulv :-) Gulvlistene skal bli behandlet likt som gulvet, derfor er de ubehandlet nå. Taklistene var et prosjekt i seg selv... buede taklister er ikke lett å kutte men blir veldig fint når de på plass. Taklister og tak skal males i samme farge.Ikke helt ferdig med listingene ennå men mye er gjort og for en forskjell det blir! Man kan få tøyd tålmodigheten sin men det er verdt det når man ser resultatet. Det går sakte men sikkert mot et ferdig rom :-)

Mia

#furugulv #lister

Skumring


Ja det er fargen på veggene. Har den hjemme også og synes den gir akkurat så mye farge at man bare kan ane en gråtone. Akkurat min smak :-) Satte på varmekablene og det ble så lunt og godt. Kommer til å ville gå barbeint hele vinteren etter dette. Greit å få sett hva som skjer med gulvet før jeg bestemmer meg for hvordan det skal behandles. Det er jo så mange muligheter - grønnsåpe, fløte, male, beise, lute og mye mer. Vet hvordan jeg vil ha det, så da får jeg bare finne ut hvordan jeg skal få det sånn :-) Og så er det listing da. Vet akkurat hvordan gulvlister jeg skal ha men taklister.... det var vanskeligere å bestemme seg for noe. Den største utfordringen som gjenstår er utforing av vinduskarmene. Denne helgen blir det en listen pause men så bærer det løs igjen!

Snart ferdig!!!

Mia

#oppussing #maling

Glad påsk


Nå er gulvet lagt! Og det ble så fint :-) Har ikke lyst til å dekke det til men skal det sparkles og males så må det gjøres. Vel, det skal nytes litt først. 


Ønsker dere en riktig god påske!

Mia

#furugulv #oppussing

Fremdrift


JA!!! Endelig er det tett og den tyngste jobben er unna gjort! Eklektikeren kan nå gjøre siste rest av jobben sin og så er det gulv som skal på plass :-) Gleder meg til å teste varmekablene! Denne påsken skal brukes på å få ferdig stua/spisestua så nå må jeg bestemme meg for hvilke farger jeg skal ha. Gleder meg så veldig til å slenge meg på sofaen og bare beundre alt.


Ute titter løkene frem. Er veldig spent på om jeg får noen påskeliljer til påske. Hagen må få litt stell den også. Ikke så mye som skal til før det ser litt grønnere ut. Ikke lenge til påske nå!


Mia

#hage #krokus #oppussing #gipsplater 

Litt kos må man haJa nå er håndverkerne ferdige så da er det ingen unnskyldning for å ikke se fremdrift men litt kos må man ha rundt seg når huset har sett ut som en arbeidsplass i flere måneder. Fikk handlet inn litt materialer og startet å lekte. Slik ser det ut nå:


Og ja jeg har jo vært klar over at alt er skjevt men hvor skjevt ser man når man skal prøve å rettet opp. Må nok bare regne med at dette kommer til å ta tid men så burde det gå i rasende fart fremover. Lurer på om det blir klart til jul....


Og ja det er stenderen som er rett :-)


Mia

#stender #oppussing #stue #spisestue 

Tiden går...


Ja det har ikke skjedd noe i stua/spise stua. Håndverkere er ikke de kjappeste folkene jeg vet om... Kjenner jeg begynner å bli utålmodig for nå er det på tide å komme videre men nå til helgen skal de være ferdige sånn at jeg kan starte opp igjen. Så får vi se om det stemmer da... Men til helgen blir det ikke noen store oppussings aktiviteter for da skal vi kose oss på Mia's med litt ansiktsbehandlinger.

Ble ferdig med kommoden så da er den på plass på soverommet igjen. Etter to strøk med hvitmaling brukte jeg svart voks for å få litt struktur og gammelt preg over den. Ble veldig fornøyd med resultatet. Ja Leo måtte jo inspisere han også før den ble godkjent ;-)

Da er det bare en dag igjen før det er helg! Ønsker alle en strålende helg!!!!

Mia

#DIY #kommode #interiør

In the making...

 
Nytt sitat i trappa opp til andre etasje.

Etter en del stopp på vei til torpet var ikke gleden stor da jeg åpnet bagasjedøra på bilen. Jeg hadde stoppet å kjøpt rosa jobbebukse, musebånd og handlet mat. Det var blitt ganske mørket innen jeg kom frem. Et spann med maling jeg hadde tatt med hjemmefra hadde veltet og lokket hadde åpnet seg..... innen jeg kom meg inn hadde de sorte støvlettene, stømpebuksa og kjolen min blitt hvit. Det var bare å sette i gang å fjerne maling. Etter en heller kjedelig start på helgen var det på tide å bruke resten av hvitmalingen. Etter å ha slipt kommodene, rakk jeg et størk med malingen. Ikke helt ferdig men så langt kom jeg denne helgen. 

Denne kommoden synes jeg ble fin etter at jeg hadde slipt den så den anser jeg meg som ferdig med.

 
Og slik så det ut under forvandlingen.


Begge kommodene har jeg kjøpt brukt. Har vel hatt de i fire år uten å ha fått pusset dem opp så når stua/spisestua ikke har noen fremdrift blir den brukt som verksted :-) Det er alltids noe å finne på, og mens man drømmer om alt man skal gjøre, får man ta en og en drøm og utføre.

 

Mia

#oppusning #kommode #drømmer

 

Tett men er det tett nok...


Måtte ta med noen små glimt fra torpet. De hvite og rosa solhattene er ikke mye å skryte av men de gule holder seg. I dag har det væt sol og pent meste parten av dagen men tåka lå tykk over jordene når vi dro. Har brukt helgen på å rydde bort all søppla etter rivingen. Har hatt super hjelp :-) Musene var ikke så veldig glade for at vi fjernet hjemmet deres så de hoppet og spratt ut i skogen igjen. Det var vel noen av oss som hoppet og spratt litt også...Inne begynner det å nærme seg men helt tett er det ikke ennå. Tømreren skulle egentlig kommet denne helgen men alle som har hatt med håndtverkere å gjøre vet jo at de kommer når det passer seg og ikke når man har en avtale. Det går i hvert fall fremover!Håper dere har hatt en flott høst helg :-)

Mia

#oppussing #høst

Høstfarger - sommervarme


For en helg! Himmelen har vært strålende blå, luften klar og temperaturen høy til å være oktober. Høstfargene har kommet!På fredag var det så godt å komme ned og se fremdrift uten å ha måtte gjøre noe selv :-) Snart skal håndverkerne være ferdige og resten av jobben kan starte. Skal bli ekstra spennende å komme ned til torpet igjen til helgen. Så var det alle disse valgene da... hvordan gulv skal det bli? Hvordan skal veggene bli?


Var å hentet noen prøver på gulv. Tror jeg skal gå for ferdig behandlet tre gulv men er usikker på om jeg vil ha noen av disse. Valgets kval...

Ennå er det blomster som pynter opp ute. Har plukket inn en god del for å tørke. Så selv om det har vært mange timer med hardt arbeid må man ta seg tid til litt kos også.


Herlig salat med laks, bok i solveggen og nyplukkede blomster blir man glad av :-) Ser frem til å slenge kroppen i en sofa å skue utover den nye stua/spisestua må bare litt til først :-) 

Mia

Litt etter litt


Nå er dreneringen nesten ferdig. Bare kose jobb igjen :-) Muren over bakken skal vaskes og pusses før den blir ferdig slemmet. Jorda må planeres fint utover og dreneringsduken må klippes.Litt av en jobb men godt å vite at det er tett.


Har hatt hjelp i helgen også og da går alt så mye raskere! De største endringene har skjedd inne. Stue og spisestue blir nå slått sammen til et stort rom.
Alt er renset ut og fiberduk er lagt så neste gang kommer det til å være ferdig støpt gulv! Tømreren tar over denne uka. Da skal det fylles makadam og isopor før betongen legges. All råte skal fjernes og vips er det gått to uker. Gleder meg til å få tettet alt og starte på flatene. Det er fremdeles mye som gjenstår før det nye rommet er ferdig men det haster ikke. Det viktigste er å få et tett hus før kulda kommer. Nå skal jeg drømme om nye fine løsninger i stua.... plassbygd sofa.. hva med peis?.... tregulv...hmmmmm 

Mia

#renovering

Fremgang


Denne helgen er det mye som er blitt gjort! Nederste del av dreneringen er fylt igjen, grunnmuren er ferdig murt og slemmet. Vel, ikke helt ferdig slemmet men i hvert nok til å kunne grave igjen. Neste helg er det klart for å fylles igjen langs huset. Gleder meg til å få litt orden i hagen igjen.

Grønn cola i sola ble det også :-) Dette er den sunde versjonen av cola - akkurat hvor sund den er kan nok diskuteres ;-) Men synes det var festlig med grønn cola boks!


Ja sånn ser spisestua ut. Hvem hadde vel trodd at det var flere tonn med granitt i kjelleren.... Nå er det i hvert fall så godt som klart for tømreren. Han skal få fjerne råte og legge nytt gulv i stue og spisestue.
Og slik ser stua ut. Veggene er revet så da er det bare gulvet igjen. Var noen lag med tappet i stua også som denne blomstrete over. Så nå har jeg bestemt at stue og spisestue skal tas i løpet av vinteren før resten av første etasjen kan tas.... dette kommer til å ta tid men koser meg med å tenke på ferdig resultat.

Har hatt hjelp i helgen og det trengs. Super hjertelig takk til mammaen min og broren min med samboer :-) Neste helg fortsetter jobben.... Her er det bare å stå på før kulda kommer :-)

Mia

#oppussing #drenering

Hardt kropppsarbeide

Denne helgen har jeg hatt broren min til å hjelpe meg med drenering. Vi har gravd og gravd... Dette er ikke en jobb for pyser :-)


Er det noe det er mye av her så er det stein og fjell. Flaks at broren min har stor bil for den store steinen hadde vi ikke klart å få opp uten noen ekstra hestekrefter. Beddet mitt henger i løse lufta. Håper vi klarer å redde det. Mye ble gjort i helgen men det er mye som gjenstår før dreneringen er på plass. Lærer litt av hvert i denne prosessen da. Vi har murt litt også og da må man bruke latex så de blå og hvite flekkene er flytende latex som er smurt på. ( og blandet i murmassen)

I dag kommer feieren eller Karson på taket som han heter her i Sverige :-) Stigen er på plass så da er det bare å vente. Jeg skal starte å pakke ned og flytte saker og ting opp på lofte i mellomtiden.

Ha en strålende mandag!

Mia

#drenering

 

Da er det spisestuen som skal bli ny

Det er mange skatter å finne i et gammelt hus :-) Noen er fine å studere og andre kan man beholde. Flere lag med gulv fjernet, tak tatt frem og vegger ribbet inntil tømmeret. Så mange gamle tapeter som jeg fant!

Så langt ser alt bra ut. Riktig nok er alt skjevt men sånn er det i et hus som er fra ca 1880. Får se om jeg klarer å få det mer rett når nytt gulv og vegger er på plass. Taket skal bare sparkles og males. Synes egentlig at fargen i taket var fin men når man har to meter under taket må man ha lyst tak hvis ikke kjennes det ut som man får taket i hodet. Slik ser taket ut nå:

Gulvet hadde vegg til vegg teppe. Herlig å få det bort! Under det fantes det plater og under der var det masse avispapir. Dato på avisene var fra 2000 så det er ikke så lenge siden det fine tregulvet ble dekket til. Riktig nok hadde det blitt byttet noen bor i gulvet men jeg synes tregulvet var mye finere en vegg til vegg teppet... Planen er å rive opp tregulvet og se hva som skuler seg under. Jeg har alt tatt en titt og det ser ikke så ille ut :-) 

Husker du ikke hvordan spisestua så ut kan du ta en titt her: 

miastorp.blogg.no/1382265609_spisestue.html

Men i dag skal jeg til Mia's i Strømstad og få litt pleie. Det kan man trenge etter noen dager med riving! 

Mia

#spisestue

 

 

Vindu på badetFikk så lyst på litt farge på badet så da tar man hva man har og vips ble det slik:

I flaskene har jeg skyllemiddel og ull/silke vaskemiddel. I boksen kan dere gjette.. Og så er det så koselig med litt blomster.

Mia

 

Benken ble hvit


Denne benken har jeg så mange gode minner fra! Når jeg var lite, på besøk hos min mormor og morfar, stod denne benken på kjøkkenet deres. Noe av det første jeg gjorde var å åpne benken og opp i den var det masse leker. Jeg har lenge lurt på om jeg skulle gjøre noe med den men det har tatt tid å skulle forandre utseende på den. Har hatt benken i over ti år så det tok sin tid før jeg klarte å bestemme meg men nå har den blitt hvit.

Da er kjøkkenet ferdig for en stund og jeg kan tenke på nye prosjekter :-)

Mia

#kjøkkenbenk #hvit #male #DIY

Kjøkkenbordet er ferdig


Ja da er kjøkkenbordet ferdig! Bordbeina er malt hvite og bordplata er beisa med hvitpigmentert gulvlakk. Så da er det bare å danse på bordet ;-)

Husker du ikke hvordan bordet så ut kan du se her og her. Samme bord men helt forskjellig uttrykk og det beste er at det ikke kostet meg noe annet en noen timers innsats! Maling og beis var rester fra andre prosjekter og bordet stod på torpet da jeg kjøpte det. Gamle møbler er gull verdt!

Da er det benken som skal få noen omganger med hvitpigmentert beis før jeg sier meg ferdig med kjøkkenkroken for en stund.

Mia

#DIY #kjøkkenbord #maling #beis #hvit

Ferdig med et prosjektHer har den ikke rukket å tørke ferdig ennå. Dere husker hvordan den så ut?

 

Utrolig hvor stor forskjell litt maling gjør. Ble utrolig fornøyd med fargen! Da er det bare å gjøre seg ferdig med spisebordet så blir kjøkkenkroken vårlig og fin :-)

Mia

#førogetter #stol #maling #DIY

Kjøkkenbordet


Kjøkkenbordet stod på torpet da jeg tok over. Ikke et bord jeg hadde valgt selv men siden jeg ikke har funnet et bord jeg har likt har dette bare blitt stående.Slik ble bordplata etter at jeg slipte den.Det er så godt å ta på slipt tre men det er lite praktisk så jeg må nok behandle det. Bordet blir i hvert fall som nytt! Tenkte jeg skulle male bordbeina men ikke likt som selve bordplata. Skal oppdatere bildene når jeg har bestemt meg. I mellomtiden kan dere nyte det nyslipte bodet mitt :-)
Mia

#DIY #kjøkkenbord #slipe

Mitt nye leketøy!Ja nå skal det slipes! Har begynt på en stol og når jeg like godt var i gang tok jeg kjøkkenbordet også :-)

Så langt har jeg kommet på stolen:Er usikker på hvilken farge den skal få. Jeg er jo veldig glad i grønt så kanskje jeg skal holde meg til det. Eller kanskje jeg skal slå meg helt løs og velge noe annet... Hvilken farge ville du valgt?

Mia

#slipe #stol #farge #DIY

GeneralprøveSe her! Måtte legge ut flisene for å se hvordan gulvet blir. En ting er å visualisere hvordan rommet kommer til å se ut. En annen ting er den fysiske opplevelsen. Fantasi og virkelighet kan ofte være et stykke fra hverandre. I mitt tilfelle overgikk virkeligheten fantasien. Jeg er såååå fornøyd! Gleder meg til å starte på jobben og se det endelige resultatet.

Mia

#interiør #gulv

Hjemmesnekret hylle


Nok en ting jeg har tenkt lenge på å gjøre! Juleferie med dårlig vær er det som skal til. Fant noen planker i boden, kuttet de til og monterte de opp.

Ikke mye man får plass til på hyllene men plassen er i hvert fall utnyttet.

Slik så det ut før hyllene kom på plass.


Mia

#DIY #hjemmesnekret #hyller

Ny grisNå som adventsstaken er ryddet bort ble det plass til denne lille grisen i vinduskarmen. Fikk den til jul av datteren min. Vi var i en butikk og jeg så på denne men slo fra meg tanken på å kjøpe den siden det snart var jul. Et par smarte hoder lurte meg trill rundt og uten at jeg fikk det med meg var denne lille grisen med hjem som julegave.

Men grisen er ikke det eneste som er endret på dette bildet! Ta en titt her.

Klarte dere å se noe annet?

Eineren er hogd ned. Den har stått og sett så trist ut lenge så nå var det på tide å fjerne den. Utrolig hvor stor forskjell det ble! Synes kanskje ikke så godt på bildene men hver gang jeg går forbi vinduet eller sitter å ser ut er det utrolig hvor annerledes utsikten er blitt.

En deilig følelse å få gjort noe som ikke tar lang tid å gjennomføre men som man har tenkt lenge på å gjøre.

Mia

#gris #interiør

NattbordJa det er ikke lenge siden jeg gjorde endringer på nattbordet mitt. Her er innlegget. Fant ut at jeg heller ville ha det hvit så da satte jeg i gang og slik ble resultatet.

Har brukt spraymaling. Samme som på lysestaken i går. Det er første gang jeg har spraymalt et møbel og det var ganske enkelt. Pass bare på at det ikke blir så mye maling at det begynner å renne. Det blir ikke fint. Tørket fort gjorde det i hvert fall.

Mia

#DIY #nattbord #interiør

Lysestake


Denne lysestaken har jeg hatt siden jeg var 17 år. Fikk den i julegave. Syntes det var på tide å gjøre noe med den så da ble den spraymalt hvit.

Her er bilde før og etter eller for å være nøyaktig er det etter og før bilder:


Fort gjort og nå er den så god som ny :-) Kan holde i mange år til denne her!

Mia

#DIY #interiør #lysestake

Nattbord


Dette nattbordet fikk jeg for 50 SEK. Har lenge latt det stå uten å gjøre noe med det men så fikk jeg lyst til å bruke litt decopage igjen. Håndtaket kjøpte jeg på palma i Oslo.

Selve nattbordet blir brukt til oppbevaring av spill og står i spisestua. Lett tilgjengelig.

Mia

#interiør #DIY
 

Liten forandring - stor forskjell

Njaaa... kanskje ikke så stor forandring men forandring ble det.
Har tenkt på å skifte håndtak lenge og endelig ble det gjort. Tok ikke mange minuttene og ikke var det store investeringen heller. Hadde litt flaks med kjøpet da jeg ikke hadde noen mål. Tok det kun på øyemål og det er jo ikke alltid det stemmer like bra. Veldig fornøyd med innsatsen og resultatet :-)

 Mia

SmijernstakHer er noen bilder av taket over inngangspartiet. Jeg fikk det i bursdagsgave for noen år siden. Ikke hadde jeg trodd at jeg noen gang skulle ønske meg tak men når man har hus i et land med mye regn er det utrolig godt med tak. Taket fikk jeg en smed i Oslo til å lage etter mål og bilde av huset. Glasset bestilte jeg i Sverige. Det veier totalt 120 kg! Er super fornøyd med resultatet. Endelig kan man gå utenfor døra uten å bli søkkvåt på en regnfull dag. Smeden som har laget dette driver smia galleri på Vålerenga. Et utrolig koselig sted med mye god mat. Her kan du ta en titt på hjemmesiden: http://www.smiagalleri.no/

Mia

Trapp - the stairway to heaven...

Trappa opp til andre etasje er liten og trang men brukes mye så her ble gammel maling fjernet og ny hvit maling påført. Jeg er usikker på hvor mange forskjellige farger denne trappa har hatt men fem forskjellige farger har den i hvert fall hatt. Under ser dere bilder fra malingsfjerningsprosessen.

 

Aner ikke hvor mange liter med malingsfjerning jeg brukte eller hvor mange timers arbeid som ble brukt men få var det ikke. Resultatet ble i hvert fall bra. Neste gang trappa skal males er i hvert fall grunnlaget et helt annet.Mia

Kjøkkenet

Slik ser det ut på kjøkkenet i dag. Ikke de store endringene siden kjøkkenet var helt nytt da jeg tok over men litt forandring er det da. Som dere ser er det lavt under taket - kun 2 meter.

Dette bildet er tatt bare uker etter at jeg tok over. Å male veggen over benken tror jeg var det første jeg gjorde.Slik så kjøkkenet ut den aller første dagen.

Kjøkkenet er det største rommet i huset og det mest brukte tror jeg. Her har jeg en hyggelig krok med bord, stoler og benk. For ikke å glemme en gammel Jøtul ovn. Den er gull verdt på kalde dager!

Skal få lagt ut noen bilder både av kjøkkenkroken og ovnen etter hvert.

Mia

, Oslo

Glad jente som elsker utfordringer.Bloggen handler om torpet mitt i Sverige og alt som skjer der. Kontakt mail: miakristine@hotmail.com

hits