Blogg

Ut på tur...


Jeg fant, jeg fant... en elefant... Nei, men jeg tok meg en liten tur i skogen og fant litt kantareller og blåbær. Har noen nesten modne tyttebær i nærheten, så snart blir det rørte tyttebær også. Men ført var det middag med kantareller og dessert med blåbær. Fant et godt tips på nett! Legg blåbær sammen med brunt sukker, stjerneanis og vanilje i en ildfastform på høyvarme. Ta ut og rør rundt - herlig blåbærsyltetøy! Gøy å prøve noe nytt :-) Det må¨være spesielt mye orm i år. Jeg har sett opp til flere på tomta (riktignok veldig små) men når jeg var ute på tur trodde jeg det var en mus som løp ved foten min. Det var det IKKE. Det var en lang stor hoggorm! Så pass godt på når dere er på sopp/bær tur. Ikke det at det er så stor sannsynlighet for å bli bitt men bedre føre var en etter snar :-) Håper dere får tatt dere en tur ut og sanket inn litt fra naturen.

Mia

#kantarell #blåbær #tur #skog

Fredags kveld stemning


Ikke mer å si :)

 

Mia

#katt #fredagsstemmning

 

Sommerferie på torpet i år...


Ja sommeren i fjor var ganske annerledes en sommeren i år. Så mye regn og grått vær som det har vært i år har jo krevd at man må være inne og da er det godt å ha en stue og spisestue å oppholde seg i :-) (for de av dere som ikke vet at jeg har vært uten stue/spisestue det siste året - bla lenger ned på bloggen min for å se hva som er gjort) Denne ferien ble det tid til litt kokkelering men også en tur til København. Litt små pusling inne og planting ute ble det også. Jeg fikk epletre til bursdagen min! Det gjorde seg med et tre til og dette treet har epler som smaker godt! Her er noen bilder fra ferien:
Vi kjørte fra torpet til København og det tar bare 5 timer. Startet grytidlig og fikk derfor hele dagen i København. Med en overnatting og hjemreise ut på ettermiddagen fikk vi masse ut av turen. København er en flott by!

Mia

#København #sommerferie

Sommer


Ja da har det vært stille her på bloggen men, for de av dere som husker, så har jeg vært på tidenes ferie! Galapagos og Peru!

Bildet over er fra helgen og bursdagsfeiring av meg. Og, ja, jeg står i stua i Sverige :-) Jeg er ikke ferdig ennå men ferdig nok til å kunne feire bursdag der.


Jeg serverte peruansk mat som jeg hadde lært å lage på et kokke kurs i Cusco. Hovedretten heter lomo saltado og kaken heter tres leches. Peruansk mat er absolutt å anbefale! Jeg skal legge ut noen oppskrifter etter hvert for det skal bli mer peruansk mat og drikke i løpet av sommeren! Var på verdens 4. beste og verdens 14.beste restauranter som fantes i Lima. For noen herlige opplevelser. Sitter igjen med så mange inntrykk, opplevelser og erfaringer. Det kommer til å ta tid å prosessere alt. 

I mellomtiden kan dere nyte noen bilder fra turen:


Nå skal jeg jobbe litt før siste del av ferien skal tilbringes på torpet. Er proppfull av energi etter ferien så nå skal det nok bli litt sving på bloggen igjen også :-)


God sommer så lenge!

Mia

#Galapagos #peru #bursdag #lomosaltado #tresleches #gadventures

 

Lenge siden


Ja nå er det lenge siden jeg har vært på torpet! Trengte nok litt pause fra oppussingen og så har det vært så mye annet å holde på med men nå skal jeg snart starte opp igjen. På fredag kommer elektrikkeren og det trengs! 


På lørdag snødde det tett hele formiddagen så da måtte det måkes litt men så pent og hvit det ble over alt!

Viktig å få i seg sund frokost før man skal ut i snøen :-) Godt med en stille og rolig helg i Sverige. Altfor lenge siden kjenner jeg.

Mia

En regnfull dag og litt nytt fra torpet


Hjemme igjen etter varme dager i Tyrkia virker det som om vinteren er i anmarsj. Etter en lang og flott sommer har jeg nesten glemt hvordan det er å fryse på tærne :-) Men ennå er det frodig og flott. Plantene, for ikke å glemme gresset, har hatt godt av regnet og jeg er sikker på at det blir mange flott dager før høsten og vinteren kommer for fullt. Jeg har bygget en portal av en armeringsmatte og armeringsjern som skal kles i villvin og klokkeranke. Det har klatret helt til toppen alt så kanskje jeg får dekket hele portalen før vinteren kommer....Til bursdagen min fikk jeg et lite drivhus! Dette skal fylles opp til våren igjen men det er alt tatt i bruk :-) Her kommer sitroner og avokado! 

Så var det fremdrift i spisestua da....


Det så lovende ut helt til tregulvet ble fjernet.... råte... så nå blir det ikke bare ny spisestue men ny føste etasje! Ikke noe lite prosjekt dette men det kommer til å bli fint når det er ferdig da :-)

Nå gjenstår det å finne ut hvordan dette skal gjøres. Litt av en prosess som er startet opp. Har hatt et firma her i dag og flere skal involveres før jeg tar noen besluttning. Leo er overlykklig (og møkkete) over å snoke rundt i kjelleren. Musejegeren har det topp! 

I mellomtiden drømmer jeg om nytt bad, kjøkken, gang, stue og spisestue :-)

Mia

Noen sommerbilder

Sommerfuglene liker virkelig solhattene mine. Det gjør humle, veps og bier også :-)

Blomstene jeg plantet har kommet seg fin i år.


Gresset har riktig nok blitt ganske brunt men det er jo ikke rart i den varmen og solfylte sommeren som har vært...Ja det har ikke vært bare bare å være katt i denne varmen...

Nå blir det tur til Tyrkia for mer varme og sommer. Sees når jeg er tilbake :-) I mellomtiden får dere ha en fortsatt god sommer.

Mia

#solhatt #sommer

Koster

For en sommer! Og hva er vel mer passende en en dag på Koster når det er som varmest? Vi tok båten ut og leide sykkler. Fant oss et flott badested og kjølte oss ned.

Badenymfen kunne gjerne ligget i bløt i mange timer...

Måtte jo plukke noen skjell å ta med hjem. I fjor laget jeg uro av drivved, blåskjell og krabbeklør men i år har jeg lagt alle skjellene i en sinkbalje. Skal få vist dere plaske dammen til Leo ;-)

Naturen på Koster så pen. 

Nyt sommeren alle samme!

Mia

#koster #bade #skjell

Da kan sommerferien begynne


Vi kom ned til torpet på torsdag kveld men hele fredagen gikk til å handle og "flytte" inn. Har ikke vært her nede på mange uker nå så her er det litt å ta tak i ute i hagen... men bortsett fra bladlus, litt tørt gress og noen planter som har gått dukken skal jeg nok få orden på hagen snart i gjen. Måtte plukke inn litt blomster for å få sommer stemning i huset. 


Leo fant fort vennene sine... Og Ida laget middag!

Nå skal vi bare slappe av og pusle litt så får vi se hva slags prosjekter som blir satt i gang. Kan jo ikke sitte stille lenge av gangen....

God sommer !!!!!

Mia

Blomster reddet fra gressklipperen


Når man ikke har klippet gresset på noen uker er det utrolig hvor mange fine blomster man kan finne. Jeg tok meg en runde og plukket en blomst her og der før klippingen startet. Endelig fikk jeg brukt for kurven med glass i. Denne skal brukes flittig gjennom sommeren. Friske blomster på bordet er så herlig :-)

Mia

#blomster

Humlestafetten - spre kunnskap

Jeg fikk utfordringen fra Fru Stussli og tok den på strak arm. Dette er viktig!

Humla holder på å dø ut og trenger all den hjelp den kan få.

Vet du hva du kan gjøre?

1. Plant blomster som tilbyr mat til humlene!
2.
Ikke bruk gift!
3.
Tilby bolig!
4. Spre budskapet og inspirer andre til å hjelpe!

Vil du vite mer om hvilke blomster humla liker og hvordan du kan bygge bolig til humlene gå inn på : Moseplasssen.

Jeg har plantet masse blomster som humlene vil kose seg med i  løpet av sommeren. Har du hage, veranda eller kanskje et fellesareal i borettslaget er det bare å plante i vei :-)New Dawn fra min hage.

Så da er det på tide å gi utfordringen videre og valget faller da på Cuskima

Slå et slag for humlene :-)

Mia

#humle

Heklet veske i julekalenderDenne veska vant jeg i Frodith's julekalender. Den har hengt fremme men plutselig fikk den en misjon :-) Den skal inneholde klesklyper! Hver gang jeg går ut for å henge opp litt vask vil veska være med. Den vil hjelpe meg å ta vare på klesklypene og så er det praktisk å bare stikke hånda ned i veska og plukke opp en klype.

Har du lest Frodith sin blogg? Vel, trykk her så finner du ut hvem som har laget denne veska :-)

Mia

Noen smakebiter fra påske


Ser dere vimpelen min? Den har fått henge ute i påsken. Har flyttet den rundt omkring og kommet frem til at jeg godt kan lage flere :-) Her er noen tidligere innlegg om vimpelen innlegg1 og innlegg2.

Leo har stort sett vært utekatt men noen ganger er det godt å sitte inne å se ut på alle disse dyrene som beveger seg rundt torpet. Her er det rådyr han studerer så det var bare så vidt han kunne snu på hodet for å posere litt :-)


Har faktisk jogget masse i påsken! Utrolig deilig måte å starte dagen på. Fillerya ble ferdig og dekker nesten hele gangen og lyser opp som en sol! Dessuten er det brukt masse tid på å være ute å stelle i hagen der den ekte sola har vært. Flamingoen har flyttet ut igjen.

For en herlig påske! Godt det er kort uke på jobb for dette været må jo bare nytes :-)

Mia

#DIY #teppe #vimpel #påske

Påskestemning

Mia

Hvitveis eller vitsippaHvitveis eller vitsippa som det heter her i Sverige. Ja hvem hadde trodd at skogen skulle være full av hvitveis til påske? Hvitveisen er jo så pent. Lyser opp langs veien og bringer sommeren litt nærmere :-) Måtte stoppe og plukke med meg noen og nå står de her og pynter opp.

Mia

#hvitveis

Nytt prosjekt på gangSe hva jeg fikk i posten i dag! Da har jeg noe å kose meg med inne i påsken. Bare å samle deler og så sette i gang. Kan dere se hva det skal bli? Pakkningen er litt avslørende kanskje...

Mia

Hygge på terrassenDa er cafè bordet tatt ut. Det er fremdeles litt kaldt å sitte ute men med et pledd over fanget holdt det en stund. Er så deilig å sitte ute. Høre fuglekvitter og kjenne sola ta. Årets første utepils er et sikkert vårtegn!

Mia

#sol #terrasse

Noen bilder fra de siste månedeneMia

Liebster Award

 

Ja jeg har fått en premie! En blogg premie!  Det er jo ikke ofte at noe sånt skjer og når man i tillegg får den av Frodith da er det virkelig en ære! Har du lest Frodith sin blogg? Vel, det vil jeg anbefale - http://frodith.blogg.no/ Har du en grå dag blir den fort fargerik etter en tur innom her :-)

Og ikke bare har jeg fått prisen men jeg har også fått æren av å gi den videre! Navnene på vinnerbloggene ligger lenger ned i innlegget :-)

Her er spørsmålene jeg skulle svare på :

1) Hvorfor leser du bloggen min? 

Fordi du skriver om mye forskjellig. Du skaper en lett stemning,bruker humor, viser at du bryr deg og er deg selv. Verden trenger flere Frodither :-)

2) Hva liker du best å gjøre når du er helt alene?

Jeg liker å nyte stillhet og å sortere tankene mine.

3) Er du mørkeredd?

Nei! Har aldri vært det og derfor forstår jeg ikke helt hva man skal være redd for... synes det er noe godt med mørket.

4) Hvis du kunne valgt EN hvilken som helst dag i livet om igjen, og endret den, hva hadde du gjort anderledes da, og hvorfor?

Kan ikke komme på en eneste dag jeg ville endre. Alle dagene er en del av meg og hvordan mitt liv er - både på godt og vondt. Skulle jeg gjort noe anderledes måtte det vært en generell endring ved meg selv. Man kan jo ikke forandre andre så ønsker man forandring må man gjøre de selv :-)

5) Er du A eller B-menneske?

Jeg er B menneske! MEN jeg tror alderen er med på å gjøre meg om til et A menneske... har våknet av meg selv tidlig de siste ukene. Dette er noe som aldri har skjedd før...

6) Hyttetur på fjellet eller ved sjøen?

Ja takk begge deler. Det er jo ingenting som er så deilg som en fjelltur i oktober eller en lat sommerdag ved sjøen! Variasjon og allsidighet.

7) Hvor mange tommeltotter har du?

To som regel men det hender jeg har dager hvor man skulle tro jeg hadde 20 ;-)

8) Hvilken årstid er den fineste?

Alle - jeg elsker å bo i et land med 4 årstider. Er sikker på at jeg hadde blitt utrolig lei hadde jeg bodd i et land med kun en årstid hele tiden. MEN det må å være skille på årstidene - en sommer må ikke minne om en vinter og en vinter skal ikke være som en høst.

9) Bortover-ski eller nedove-ski?

Begge deler men ikke samtidig :-) I år er det første gang jeg ikke har hatt ski på beina og det føles veldig rart. Jeg elsker fart! Så med nedoverski får jeg utløp for det. Er oppvokst med å gå på tur så en koselig langtur på ski gir ro til sjelen. Jeg er ikke den som flyr på ski i kondomdress, med pulsklokke, slim hengende ned på magen og måker andre folk ut av løypa kun for egne behov om å eie hele skogen.

10) Det ultimate reisemål?

Det er jo selvsagt torpet mitt!!!! Der er jeg så ofte jeg bare kan men skal jeg velge noe annet må det bli Peru. Har lenge ønsket å oppleve noe helt annet og siden jeg er fasinert av hvordan mennesker levde for lenge siden har jeg en formening om at Peru vil være stedet for meg. 

Da har jeg røpet alle mine hemmeligheter og blottlagt sjela mi for hele verden så da er det på tide at noen andre tar over prisen!

Jeg vil gjerne gi den videre til :

http://globetrotterelisa.blogspot.no/

http://stussli.blogg.no/

http://morsinunge.blogg.no/

Skulle gjerne gitt den til deg også cuskima men siden du alt har fått den får det holde ;-)

Så svar på disse spørsmålene og send prisen videre.

1) Hvorfor leser du bloggen min? 

2) Hva liker du best å gjøre når du er helt alene?

3) Er du mørkeredd?

4) Hvis du kunne valgt EN hvilken som helst dag i livet om igjen, og endret den, hva hadde du gjort anderledes da, og hvorfor?

5) Er du A eller B-menneske?

6) Hyttetur på fjellet eller ved sjøen?

7) Hvor mange tommeltotter har du?

8) Hvilken årstid er den fineste?

9) Bortover-ski eller nedove-ski?

10) Det ultimate reisemål?

 

Ha en strålende fredag!

Mia

Noen glimtMia

Våren er her!Mia

Et vindu - to forskjellige motiverLys har så mye å si. Synes det er vakkert både med sol og skumring. Bildene er tatt samme dag men uttrykket er helt forskjellig.

Ønsker dere alle en fin fredag og god helg!

Mia

#sol #skumring

Leo poserer


Ikke like lett å ta bilder av Leo men noen ganger, når det passer han, poserer han villig :-) Tror han sitter å ser etter vår tegn for nå vil han være utekatt igjen. Han drømmer om å sitte under et tre å lukte på blomstene...

Mia

#katt

En hyllest til livet


Jeg har fått en gave! Helt uten at det er bursdag, jul, morsdag eller noe annet å feire :-) Denne boka skal jeg kose meg med. Finne inspirasjon når man ikke vet hva man skal finne på til middag eller kanskje det er en god kake oppskrift... mmm... og som tittelen, En hylles til livet, er en leve regel man bør følge. Jeg skal si i fra hvis jeg finner en oppskrift som kan hjelpe ;-)

Mia

#kokebok #hyllesttillivet #NigellaLawson

Fra vinter til...


Våknet på lørdag morgen til noe helt annet en vinter! Måtte kjøpe inn noen løker for nå har jeg bestemt at vinteren er over. Blir jo helt tullet av å skifte årstid en gang i uka :-)

Noen som kan tippe hvilke blomster dette er? Ikke helt tradisjonelt påske men disse kommer nok til å blomstre før påske selv om det er ganske kaldt i vinduskarmene.

Mia

#løker #blomster

Glimt fra en vakker dagFor en flott dag! En slik dag gjør underverk for kropp og sjel. Håper dere har fått utnyttet været og fylt på D-vitamin lageret :-)

Mia

#sol #vinterferie

Kjøpe eiendom i Sverige?Min hytte er ikke til salgs men tenkte jeg kunne dele litt informasjon med dere i tilfellet noen skulle ha lyst til å kjøpe eiendom i Sverige. Det er faktisk en del forskjeller på hva som gjelder i Sverige i forhold til i Norge.

Hvordan finne hus/hytte/leilighet til salgs i Sverige? Du kan jo gå inn på finn.no under eiendom og bolig i utlandet men jeg vil anbefale å bruke Hemnet som er Sveriges svar på Finn.no. Her finner dere link til hemnet.

Når du har funnet noe som er aktuelt for deg må du ta kontakt med megler for å kunne delta på visning. På visning vil megler sjekke at navnet ditt står på lista. Du må også ha deltatt på visning for å kunne by. I Sverige har man ikke boplikt (noen leiligheter kan ha det men da er det oppgitt i anonsen) og derfor kan du kjøpe en hvilken som helst eiendom og benytte den som hytte.

Det er ditt ansvar som kjøper å undersøke og eventuelt utrede mangler. Det er ingen plikt å benytte fagmann men det kan være smart å benytte noen med fagekspertise. Selger har aldri ansvar for feil eller mangler som kunne vært funnet på visning.

Når du vil by på en eiendom trenger du ikke å dokumentere at du har penger til å kjøpe. Alle innkommende bud i en bud runde dokumenteres slik at kjøpere og selger kan følge med. Det er ingen garanti for at eiendomen blir din hvis du har høyest bud. Det er selger som bestemmer hvem som får kjøpe. Som kjøper kan du by på flere eiendommer samtidig da du ikke er bundet til budene du gir. Det er først når kontrakten underskrives at man er bundet til pris, finansiering osv.

 Her er en artikkel som kan være grei å lese.

Noen andre tips er at svensker er ikke så opptatt av det elektriske. Du kan gjerne utføre elektrikkerarbeid selv. Det de imidlertid er veldig opptatt av er piper og alt som har med ild å gjøre. Strøm er dyrere i Sverige en Norge men ellers er stort sett alt annet billigere. Ikke maling! Skal du male kjøp med deg maling fra Norge. Maling er nesten dobbelt så dyrt som i Norge!

Du trenger ikke svensk person nummer når du skal kjøpe. Det blir laget et fiktivt svenskt person nummer. Du kan låne penger i Sverige når du eier bolig i Sverige men det kan være vanskelig å opprette bankkonto. Du betaler eiendomsskatt til Sverige og får derfor svensk selvangivelse. Eiendommen din blir også registrert på den norske selvangivelsen. Du kan kjøpe bil i Sverige men du har ikke lov til å kjøre den i Norge med mindre du importerer bilen eller flytter til Sverige. Du kan handle på internett og sende dette til adressen din i Sverige. Sverige er medlem i EU og har derfor andre bestemmelser for kjøp via internett.

Håper jeg har gitt deg litt nyttig informasjon som du kan få brukt for :-)

 Mia

#eiendom #sverige

 

Reiseblogg fra miastorp

Jeg har ei venninne med reiseblogg og hun har laget et innlegg om jente turen vår. Ta en titt her: http://globetrotterelisa.blogspot.no/2014/02/divatur-over-grensen.html#comment-form 

Mia

 

Jente helg

vinter

Da er det klart for jente helg på torpet! Denne helgen skal nytes. Masse god mat, vin, skravling, manikyr og så klart SPA.

Vi skal på Strømstad badanstalt (http://www.stromstad-bad.se/ ) Her har de saltvannsbasseng og utsikten fra bassenget er det samme som på bildet over. Det kommer til å bli mange timer med svømming, badstu, behandlinger og nydelig utsikt! Lykke :-)

Jeg er klar for en luksus helg. Noen ganger bør man skjemme seg bort bare fordi man er verdt det :-)

Mia

#SPA #utsikt #jentehelg

VetrinærDa har Leo vært på sin faste årlige sjekk hos vetrinæren. Som dere kanskje vet liker ikke Leo dyr så han er sterkt i mot å oppsøke slike steder hvor det er masse dyr. Han anser seg som sønnen eller barnebarnet i familien og kan ikke forstå hvorfor han ikke får time hos fastlegen som alle andre i familien bruker! Vel, etter å ha ventet på gangen i en halv evighet sammen med masse hunder var det Leo sin tur. Vetrinæren kom ut og rope opp Leo men da var det en mann som lystret. Han het også Leo så han var sikker på at det var han som skulle inn til vetrinæren. Det tok litt tid før vertinæren fant ut at det var feil Leo så vi måtte fremdeles vente på gangen. Nå hadde min Leo fått nok. Han kom med lyder som hørtes mer ut som en spurv en en voksen hankatt. Ja han er ganske lys i målet. Ikke noe løve brøl fra denne karen. Omsider kom vi oss inn til vetrinæren og Leo skulle ut av buret og sjekkes. Han stressrøyta så mye at vertinæren så ut som han var kledd i pels fra topp til tå. Leo fikk vaksinen sin og sjekket alt som skulle sjekkes. Så var det veiing. Alle tre var utrolig spente for Leo har vært på slanker'n i et år. Vekta viste nedgang på 200 gram! Dette var ikke bra så nå har Leo gått inn for å slanke seg 1,3 kg. Han har alt startet (litt usikker på om det er vaksinen eller om han faktisk tok dette alvorlig) Ikke noe mas om mat fra denne karen! Som dere ser har han det ganske godt selv om han slanker seg :-)

Mia

 

Drømmer

Ja jeg har en god del drømmer for torpet mitt. Tror man bør ha både små og store drømmer. Noen som gjennomføres og andre som aldri blir gjennomført. Noen drømmer kan gjennomføres raskt og andre krever tid. Synes det er viktig å ha noe å strekke seg etter og en drøm er disse flisene:

Showroom i Oslo :)

Se her: Historiske fliser

Jeg har tenkt mye på hvor jeg vil ha disse flisene og til å begynne med kunne jeg tenkt meg å ha de over alt :-) Nå som tanken har modnet litt og fornuften har satt inn er ønsket å ha de i den første lille gangen man kommer inn i.

Denne uken skal jeg ta meg en tur innom å se om det lar seg gjøre å gjennomføre en av drømmene mine :-)

Mia

#interiør #historiskefliser

Godt nyttår !Våknet til den peneste himmelen! Hele stua var farget rød av himmelen. 2014 må jo bli et flott år når den første morgenen var så fin.

Ønsker dere alle et supert nyttår!!!

Mia

Leo eller var det Rudolf?Leo ville så gjerne vise frem horna sine...

Mia

4. adventDa har vi kommet frem til torpet etter en litt uheldig start. På vei ned var første bilen heldig og klarte å komme seg forbi noe som lå i veibanen. Bil nr to var ikke så heldig og punterte midt på E6en. Det gikk bra med alle men da var det bare å vente på redningbil. Den meget kjekke redningsmannen kunne fortelle at det hadde vært en ulykke på samme sted for ca en uke siden så det var nok rester fra ulykken< vi traff.

Vel, nå skal det bare være kos helt frem til nyttår!

Mia

Snø bilderDet er bare å knipse bilder så lenge det er snø for man vet aldri hvor lenge det vil holde...

Måtte en tur ned til torpet i dag for å fikset vannet som hadde frosset og så sprukket. Det var ikke et eneste snøfnugg igjen og 9 varme grader. Skaden fra springen ute var minimal og lot seg lett fikse. Lettelsen var stor da det bare var selve krana på springen som hadde sprukket. Da ny del var montert, var det bare å skru på vannet igjen, og alt var som det skulle! Utrolig hva man lærer seg når man eier et gammelt hus :-) Tror snart jeg kan ta svennebrev som rørlegger ;-)

Da er huset klart for julegjester, julefester og alt som hører jula til!

Mia

Utsikt


Det er bare så vidt Leo får plass på favoritt plassen sin nå som det er pyntet med blomster til jul.

Vel, etter en helg hjemme i Oslo er det bare å komme seg ned til torpet. En nabo kjørte forbi og så at vannet stod og sprutet utover hele. Han fikk skrudd av hovedbryteren men skal man feire jul der så må noen ordne opp i skadene. Akkurat som man ikke har annet å gjøre før jul...  rørlegger Mia er på saken :-)

Mia

Sparken...


Husker dere sparken jeg kjøpte for en liten stund siden? Se her for å lese innlegget. Endelig kunne jeg ta den frem. Har ikke vært sparkevær så den får stå som pynt inntil videre. Håper på å få brukt den litt i romjula. Kan være godt å få rørt seg litt mellom all maten og kakene som skal spise.

Mia

#spark #vinter

De første gavene er pakket innJa som vanlig henger jeg etter med julegaver. Til helgen må jeg ta en stor runde i butikkene. Da er det greit å ha en plan over det som skal kjøpes for ellers er sjansen stor for at jeg kommer hjem med ingenting... Så nå skal listene skrives!

Synes det er koselig å sette frem ferdig pakkede gaver som dekorasjon. Gavepappiret er fra IKEA.

Mia

 

JulenekDa er juleneket hengt opp så da er det bare å vente på fuglene. Kan se juleneket fra kjøkken vinduet så jeg satser stort på å ha underholdning mens jeg vasker opp :-)  Nissen står ute i vær og vind men nå er det bare så vidt han synes.

Mia

#julenek #nisse

Har dere sett reklamen?

Det er ikke bare damen i reklamen for TV6 som har sånne flamingo tøfler! Jeg fikk disse av to venninner for noen år siden. De vet at det ikke bare er griser jeg liker :-) Har noen flamingoer rundt omkring også men de kommer først frem på våren.

Disse tøflene er gode og varme for ikke å si synlige :-) Leo liker de veldig godt.

Mia
 

EnglevingerDisse kom jeg over her om dagen og bare måtte ha. Har jo ikke vinger selv så de måtte kjøpes ;-)

Mia

#interiør #englevinger

Gløgg, appelsiner, vaskemiddel og katt


Ja dette var en god blanding :-) Appelsinene skal brukes til juledekorasjon. Kommer innlegg senere.
Vaskemiddelet kan brukes til alt. Lukter herlig av appelsin og kanel. Gjett om det blir god lukt i huset :-)

Koppen inneholder hjemmelaget gløgg. Det hører julen til! Har kuttet en stjerne av en eplebit. Lekkert, hva? Og veldig godt.

Når det er så kaldt som det har vært er det best å holde seg inne synes Leo... men en bitteliten tur ut ble det.Nysjerrig katten syntes det var veldig fint at jeg tok naturen med inn :-) Han ønsker seg ullstrømper til jul.

Mia

#hjemmelaget #gløgg #katt #appelsiner #vaskemiddel

Nisser og engler i skogen


Se hvem jeg traff på tur i skogen :-) Mine små hjelpere. Nå blir det fart på juleverkstedet!
Mia

#nisser #engel

Isroser og strålende sol gir naturlig inspirasjon

Det er ikke kommet snø men så pent det er med rim. Førjulstemningen er kommet!


I dag skal det gjøres diverse juleaktiviteter og da må man ut å hente inspirasjon før man varmer seg inne med hyggelige aktiviteter :-) Huset dufter av appelsiner og andre julelukter.

Ha en strålende søndag i det fine været!

Mia

#natur #natur #inspirasjon

OstEr så glad i ost! Kan spise ost når som helst og lenge av gangen. Det blir alltid noen hyggelige samtaler når man sitter å koser seg og små spiser :-) Må jo ha noe godt å drikke til også da...

Mia

#mat #kos #interiør

Krabbelure..


Min første gang! Krabbe har jeg jo spist før, men det er min første gang jeg har levende krabber i hus! Her trenger man ikke å fiske eller sette teiner. Her blir det levert på døra. Selv uten å ha gort noen bestilling :-)

Veldig enkelt bare man klarer å fange krabbene da...

Vann, salt og sukker - koke opp - putte krabbene i, la det trekke, og så må man jo vite hvordan man renser de da.

Smakelig måltid!

Mia

"mat #krabbe #oppskrift

GrisehjørnetJa her er mitt grisehjørne. Vil jo si at det er nok så grisete ;-)

Har sett meg ut en advents gris som snart skal pryde huset. Så den for flere år siden men fant den ingen steder. Lykken var stor da jeg fant den i en nettbutikk her om dagen.

Mia

#interiør #gris

Messing lysestaker


Et knippe messing lysestaker jeg har kjøpt brukt. Synes de gjør seg best sammen. Gir en god stemning både tidlig og sent :-)

I bakgrunnen ser dere veggen jeg åpnet opp mellom stue og spisestue. Fant en gammel dørkarm og tømmervegg når jeg rev veggen. Har kun gått over tømmerveggen med maling, slipt dørkarmen og satt opp lister. Bildet er malt av mamma sin fetter.

Mia

7,4 tonnHadde helt glemt å legge ut dette bilde. I høst bestilte jeg grus. Var veldig spent på hvordan 7,4 tonn grus så ut og ble ganske overrasket over hvor lite det var. Trodde det var myyyye mer, men jeg kan med hånden på hjerte si at det var mer en nok! Etter to helger var alt spredd utover. To helger med rikelig trim og litt støle muskler. Fikk brukt noen muskler jeg ikke var klar over jeg hadde også... Godt man er ung og sprek :-)

Mia

Mer høststemning mens vi venter på vinterenMia

I epletreet


Når eplene og bladene er borte er det andre ting som pryder treet mitt.

Mia

Fremdeles høstMia

Det lysende tallet er 513

Da er jeg klar for lange mørke kvelder! Bare i stua har jeg 35 levende lys så lagret må fylles jevnlig. Mia

Leo


Når det er mange dyr ute er det best å sitte i vinduet inne og følge med :-)

Mia

Herlig tåke og frost morgen

Akkurat som å våkne i en bomullsdott :) I dag skal det være en sakte dag. Bare nyte lyden fra ovnen, kaffen og et blad. Det er en egen ro her på torpet og i dag skal den nytes! God lørdag! Mia


Hipp hurra for mamma'n min!


I dag fyller mamma'n min 60 år! Vi feiret den store dagen på lørdag med middag på Smia. Veldig god mat og flott stemning. En super kveld og en super fornøyd 60 åring :-)

Den store gaven er en lampe som ser ut som en hund. For å sku på eller av må man trykke på bæsjen.Vi så denne lampa for noen måneder siden og mamma hadde så lyst til å kjøpe den. Jeg sa at hun kunne ønske seg den til bursdagen sin og damen i butikken sa at da måtte mamma love å glemme lampa. Vi var enige om at det ikke var noe problem for mest sannsynlig ville hun glemme den innen vi var utenfor butikken.

Vel, jeg gikk tilbake for å kjøpe hunden for ikke lenge siden og damen i butikken hadde ikke glemt oss. Hun lurte på om mamma hadde glemt lampa. Hun hadde tenkt på oss og ville gi mamma en kopp med bilde av hunden som jeg skulle gi mamma før hun åpnet gaven med lampa i. Mamma hadde ikke glemt lampa men ble så glad for gavene og historien om damen i butikken.

Den største gleden er å glede en annen! Gratulerer med dagen mamma'n min :-)

Mia

Tips til telys

Tenkte bare å dele et lite tips med dere. Ta en gammel paiform og gamle sandkakeformer så får du dette:


Mia


Noe nyttSiden jeg har så lite skuffer og skap på kjøkkenet har jeg funnet ut at bestikk kan plasseres i en krukke. Har hatt kniver, skjeer og gafler i samme krukke men det var veldig upraktisk. Ikke lett å finne en kniv når man trengte det. Har sett på disse en stund og til slutt klarte jeg ikke å stå i mot, så nå er de mine :-) Fra nå av skal det ikke ta lang tid å fiske frem en kniv, en skje eller kanskje en gaffel.

PS: rosa er ekte og selv plukket fra hagen. Siste spor etter sommeren.

Mia

Dagens fangst !Se hva jeg fant i dag! Et gammelt torp må ha gamle ting og i dag fikk jeg tak i disse skattene. Det var flere ting jeg hadde lyst på, men det var det flere som hadde også så jeg måtte nøye meg med disse. Håper på sparkeføre til vinteren! Hvis ikke vil den fungere som dekorasjon uten for huset. Den rosa konfektskålen skal fylles med herlige fristelser og frukt bollen må nok ha noen hemmligheter på lur. Sliten men lykkelig etter dagens opplevelser :-)

Mia

Boksen gårKan aldri få nok av gamle bokser. Denne er et av mine nyeste funn. Som dere ser har den inneholdt kakao og er fra Nederland. Lurer på hvordan den har kommet seg til Sverige. Kanskje den er en gave eller kanskje den har blitt kjøpt på en reise... Vel, fra nå av starter i hvertfall historien med at jeg kjøpte den på en auksjon i Sverige og kanskje ender den opp i Nederland igjen. I morgen bærer det avgårde på ny auksjon og hvem vet hva jeg kommer hjem med da :-)

Mia

Skumringstimen


Da har jeg fått gjort litt i dag også da :-) Var å handlet lyng og pyntegresskar så nå er det riktig høststemning. Måtte tenne lys og rakk akkurat å nyte alt før regnet kom. Fremdeles lyser det når jeg titter ut av vinduene. Hvis dere tar en ekstra titt på det nederste bildet til høyre kan dere se nok en flygende gris i vinduet. På bildet nederst til venstre har jeg brukt et syltetøyglass som lykt til telyset. Man tager vad man haver og litt til :-)

Mia

Borte kontorSå herlig å våkne til så fint vær og så fine farger! Dagen startet med å sette på kaffe og fyre i ovnen før pc-en ble skrudd på.

Hektisk på jobb men å sitte i fred og ro på torpet hjelper :-)

God fredag til dere alle sammen!

Mia

 

På veggenDisse tallerkene fant jeg på en bruktbutikk for ikke lenge siden. Det er så mange fine gamle tallerkener og nå har jeg funnet ut at de skal få henge ute på veggen og pynte opp. Hvem vet, kanskje det blir flere etter hvert... Kjenner jeg meg selv rett gjør det nok det :-)

Mia

Epler og sånt

Jeg har et tre på tomta mi og det er et gammelt epletre. På våren blomstrer det så pent og på høsten kommer det masse epler. Rådyrene elsker eplene mine. Det er jo godt de kan brukes til noe for de smaker ikke godt. Er det noen som vet hva det kan skyldes? Har prøvd å la eplene ligge en stund for å se om det hjelper på smaken men de smaker like vondt...

På det midterste bildet til høyre og bildene under ser dere vår prosjektet mitt. Jeg bygde et bedd av lekablokker, murpuss og armeringsgitter. For å skape en grønn vegg plantet jeg roser og klatreplanter. Har hatt et ekstra uterom i hele sommer og plantene blomstrer ennå.


Kveldsstemning en mørk høstkveld i september.

Mia 

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/10706987/?claim=t6sam7pdu8z">Follow my blog with Bloglovin</a>

September mysI dag kom regnet og det passet meg bra. Kroppen føler for en mys dag! Og her blir det masse mys med levende lys, kaffe og makroner. Må nok øve litt mer på makron baking men dem ble jette goda. Karamell makroner kan anbefales.

Mia

Fisk til middagI dag ble det fersk makrell til middag. En hyggelig nabo hadde vært ute å fiska og kom innom meg med en ferdig renset makrell. Må innrømme at jeg aldri har tilberet makrell før men dette ble godt! Makrell marinert i soya, chili og ingefær. Ellers har dagen bestått av å legge grus. Sju tonn så veldig lite ut men jeg kan love at det kjennes godt i kroppen! Har vel fått på plass tre - fire tonn i dag. Hadde store planer om å bake makroner også men det utgikk av planen da jeg fikk besøk. En veldig fin dag med noen overraskelser! Tenk i dag er det akkurat 4 år siden jeg ble den stolte eier av Mia's torp :-)

 Mia

Musefanger

Leo er innekatt i byen og utekatt i Sverige. Egentlig er katt feil å si for Leo liker ikke dyr og er helt sikker på at han er sønnen i familien. Han kan strekke seg til å leke med mus og jage insekter men der går grensa.

Mia 

Noen bilder
Før jeg hadde gressklipper...

Fikk besøk av en eldre mann som hadde eid torpet fra 1976 - 1981. Han kunne fortelle at han hadde hentet thujaen på kirkegården og plantet den på tomta.

Ikke min favoritt men lar den stå inntil videre.
Kjøkken og stue vindu. Her trives liljene så til neste år håper jeg på en skog av liljer under vinduene.

 Sørveggen fikk et nytt strøk med maling i sommer. Terasse gulvet er beiset og rekkverket malt for noen år siden. 

Under ser dere hvordan det så ut før,Jeg ble fortalt at snøen aldri la seg her men bildet vitner om noe annet.

 
Samme dag jeg tok over torpet.

 
Her er det gjort masse innvendig! Synd jeg ikke har noen bilder fra hvordan det så ut da jeg tok over.

 Uthuset er malt, fått nytt tak, vindu og hele veggen bak er byttet.

Og til slutt utsikten fra kjøkkenvinduet en kald vinter dag.
Mia

Nå skal det bli varmt!Slik ser utedoen ut etter at den er fyldt med 2 m3 ved.

Får håpe vannet ikke blir borte i vinter for da vil det ta lang tid før man får kommet seg på do.....


 

Godt å ha en nabo med ved og stor traktor! « jeg kommer om 10 minutter» Og slik så det ut før alt var stablet på plass på utedoen

 Jeg har brukt hver eneste muskel i kroppen. Til og med noen muskler jeg ikke har... Kjenner en god og tilfreds følelse.

Ingenting er som å være i aktivitet en hel helg. Har utrettet så mye! Vet jeg kommer til å sove godt i natt og etter så mye aktivitet er jeg klar for en ny uke på jobb.

Mia

Morgenstund


For en flott morgen!!!!

Lyset er helt utrolig, temperaturen fremdeles behagelig, men kjenner på lufta at det er høst. I dag skal gresset klippes, nedfallsfrukt plukkes og løker settes. På tide å forberede seg på vinter selv om det skal bli over 20 grader i dag.

Mia

, Oslo

Glad jente som elsker utfordringer.Bloggen handler om torpet mitt i Sverige og alt som skjer der. Kontakt mail: miakristine@hotmail.com

hits