Rabarbra

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Noe jeg gledet meg til når jeg fikk hage var å plante rabarbra. Denne plantet jeg for seks år siden men det er først i år jeg har fått glede av den. Hvert år dukket den tidlig opp om våren og vokste seg stor, men like før det var på tide å plukke litt, ramlet den sammen. Sneglene hadde fått gleden av rabarbraen min før meg. Så i år ble rabarbraen flyttet til et nytt sted og plassert i kasse. Kassen er forøverig hjemmesnekkret. Først var jeg litt i tvil om den klarte den store forandringen men så fikk den fart på seg. I år har jeg kunnet høste den tre ganger! Og ennå kommer det mer :-) Det har kun blitt en rabarbrapai men siden fryseren er full ,er det bare å se frem til flere rabarbra delikatesser utover høsten. Har du noen gode oppskrifter vil jeg gjerne prøve de ut.

Mia

#rabarbra

6 kommentarer

frodith

22.08.2016 kl.21:33

Rabarbragrøt må du lage også :-) Deilig, og veldig barndom <3 Klemmer <3

Miastorp

22.08.2016 kl.22:42

Frodith: å ja, mormor laget mye godt ned rabarbra. Skulle hatt oppskriftene hennes... Men litt rabarbragrøt skal det bok bli :) klemmer<3

Margrethe Hjertaas

22.08.2016 kl.21:39

Jeg har en kjempestor rabarbra, men er ikke så flink til å bruke den..... i år fikk min bonus-svigerdatter det meste - ho har laget saft som ble kjempegod! Kanskje du kan dele noen oppskrifter med oss? :-)

Miastorp

22.08.2016 kl.22:38

Margrethe Hjertaas: ja, jeg har en oppskrift jeg vil prøve ut så blir den bra skal jeg dele den :) rabarbra saft er kjempe godt! Må nok lage det også.

Fru Stussli

23.08.2016 kl.07:40

Rabarbra er digg! Her hos oss er det rabarbra crumble som er den store favoritten :-)

Legger ved link til oppskriften. http://stussli.blogg.no/1463944227_rabarbra_cruble_smuld.html

Rabarbra er jo også veldig godt som saft. Har du prøvd å koke saft av den?

Ha en finfin tirsdag!

Miastorp

23.08.2016 kl.18:09

Fru Stusslig: den må jeg prøve! Nei, jeg har ikke laget saft av rabarbra men synes det er kjempe godt så da får jeg prøve meg frem. Er så glad for at jeg endelig kan bruke rabarbraen min så da er det bare å bake, safte, koke og spise :) ønsker dere en super tirsdag!

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Glad jente som elsker utfordringer.Bloggen handler om torpet mitt i Sverige og alt som skjer der. Kontakt mail: miakristine@hotmail.com

hits