Ut på tur...


Jeg fant, jeg fant... en elefant... Nei, men jeg tok meg en liten tur i skogen og fant litt kantareller og blåbær. Har noen nesten modne tyttebær i nærheten, så snart blir det rørte tyttebær også. Men ført var det middag med kantareller og dessert med blåbær. Fant et godt tips på nett! Legg blåbær sammen med brunt sukker, stjerneanis og vanilje i en ildfastform på høyvarme. Ta ut og rør rundt - herlig blåbærsyltetøy! Gøy å prøve noe nytt :-) Det må¨være spesielt mye orm i år. Jeg har sett opp til flere på tomta (riktignok veldig små) men når jeg var ute på tur trodde jeg det var en mus som løp ved foten min. Det var det IKKE. Det var en lang stor hoggorm! Så pass godt på når dere er på sopp/bær tur. Ikke det at det er så stor sannsynlighet for å bli bitt men bedre føre var en etter snar :-) Håper dere får tatt dere en tur ut og sanket inn litt fra naturen.

Mia

#kantarell #blåbær #tur #skog

15 kommentarer

koreabeautyblog

12.08.2015 kl.08:34

ÅÅåh, jeg må komme meg ut i skogen snart!

annebe

12.08.2015 kl.09:10

Koselig å plukke litt bær , plukket litt blåbær vi også og håper å få til en tur til...hørtes godt ut det syltetøyet...kanskje jeg prøver :) Sopp tør jeg ikke plukke, kjøper når vi skal ha det...

Jeg rasler litt i skogbunnen før jeg plukker bær ,i tilfelle orm..ikke så koselig å møte på dem akkurat :) Fin dag til deg :)))

Margrethe

12.08.2015 kl.09:32

Å Gosj. . Ikke moro å møte hoggormen på bærtur! Lurt å ha med en kjepp å slå litt i bakken med ;-) deilige blåbær..... nam :-)

Hanne

12.08.2015 kl.12:46

Det så veldig godt ut!! :)

Kan være skummelt med ormene, en vet liksom aldri med dem.

God Onsdag :)

Miastorp

12.08.2015 kl.12:52

koreabeautyblog: Ja, det er så deilig! Behøver ikke å være en dagstur heller. Bare en time gjør underverk :-)

Miastorp

12.08.2015 kl.12:55

annebe: Ja, du må prøve blåbær "oppskriften". Veldig enkelt! Det er kun kantareller jeg plukker. De vet jeg at jeg ikke tar feil av :-) Har lenge tenkt å kjøpe meg en sopp bok men jeg glemmer det alltid - helt til jeg tenker jeg skal på en sopptur... Ha en super dag!

Miastorp

12.08.2015 kl.12:57

Margrethe: Hjerte banket litt fortere og jeg både ristet med bærpelleren og det knaste litt ekstra godt når jeg tråkket ned for hvert skritt :-)

Miastorp

12.08.2015 kl.12:58

Hanne: Det er utrolig tilfredsstillende å lage noe av det man selv har plukket :-) Hørte nettopp en på jobben hadde hatt en orm uten for døra si også... så best å se seg godt om. Ha en super dag!

Fru Stussli

12.08.2015 kl.18:50

Huff huff huff, jeg er så skrekkelig redd orm. Alle ormer og alle ting jeg tror er ormer. Det kan være ledningen til kanteklipperen til naboen eller hageslangen til gamla over veien. Dritskummelt!! Kan bare glemme å plukke blåbær i år. Jeg går skogtur med høye støvler og hjerte i halsen. Har sett 3 huggorm til nå og hadde noen av dem blitt fersket i hagen min, hadde jeg vel aldri gått ut dit mer. Er en frykt jeg overhode ikke klarer å styre.

Så i år plukker mannen sopp og bær, mens jeg peker :-D

Stor klem fra pysa!

Miastorp

12.08.2015 kl.19:34

Fru Stussli: ja ormer er skumle!!! Må si at jeg var ekstra på vakt resten av turen! Lurer litt på om Leo har blitt bitt. Han er i fin form og har ingen av symptomene men han har to sår på haka. Har goggla litt og det er veldig liten sannsynlighet for å få giftige bitt og ennå mindre sannsynlig at man dør. Men skummelt er det uansett. Bra mannen din kan stå for plukkinga for deg er masse godt i skogen alt. Ha en super kveld :))))

Cathrine

13.08.2015 kl.11:11

Har lyst å plukke kantareller jeg også, men er så redd for å plukke feil, og ende opp med en giftig sopptype! Haha. Skummelt med så mange ormer i da..

cuskima

13.08.2015 kl.15:28

wow ikkje klar for å møte en orm nei UGH og blåbær finnes ikkje nett her,så eg kjøper dem i butikken, rett fra skogen heter de :)

ha en ormefri kveld <3

Miastorp

13.08.2015 kl.18:21

Cathrine: kjenner følelsen :) det var første gang jeg plukket alene men jeg er i fin form og har derfor plukket riktig... Følte meg sikker på kantarell plukking så tok ingen andre sjanser

Miastorp

13.08.2015 kl.18:25

cuskima: ja det er vel mindre risiko for å treffe på en orm på matbutikken :) det var jo en periode som man ikke skulle kjøpe frosne bær i butikken så jeg har ikke gjort det på kjempe lenge. Vel, kjøpt på butikk eller ikke, blåbær er såååå godt :) ha en super kveld<3

cuskima

14.08.2015 kl.13:19

disse er ferske....plukket i skogen i Norge så eg kjøper trygt :D

er enten det eller å dra med busser i alle retninger :D

ha en vakker dag <3

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Glad jente som elsker utfordringer.Bloggen handler om torpet mitt i Sverige og alt som skjer der. Kontakt mail: miakristine@hotmail.com

hits