Hjemmebakt surdeigsbrød



Jeg ramlet over et tilbud på surdeig på matbutikken i Sverige og tenkte at dette kunne være gøy å prøve. Slang sammen diverse mel tilsvarende 1 kg (200 g byggmel, 200 g kruskakli, 400 g rug og 200 g hvetemel) litt salt, tranebær, gjær og surdeig. Varmet 6,5 dl vann slik at det ble fingervarmt og blandet det godt sammen med det tørre. Lot det stå å heve i noen timer til deigen var dobbelt så høy. Tok ut deigen, delte den i tre, og knadde de godt. La de til heving i ca 30 min før de ble satt i ovnen på 220 grader. Etter nesten en time - når brødene var gyldne - tok jeg de ut og lot de kjøle.



Herlig kveldsmat :-)

Mia

#hjemmelaget #surdeigsbrød #kveldsmat

 

8 kommentarer

FruBoksing

05.02.2014 kl.21:55

Mm, dette såg innmari godt ut! Ha ein strålande kveld!

Miastorp

05.02.2014 kl.22:01

FruBoksing: Ja det var det :-) Ha en flott kveld du også!

frodith

05.02.2014 kl.22:21

Det så herlig ut, ære være dere som baker!! :-D Jeg er et misfoster når det gjelder husmor-gener ;-) Men liker godt hjemmebakt :-D Bare jeg slipper å bake selv , hi-hi. Så veldig godt ut da :-)

Miastorp

05.02.2014 kl.22:26

frodith: Hehe, det er veldig godt å bli servert hjemmebakst selv om det ikke krever mye å bake selv. Sundt og godt også :-) ha en good natt!

morsinunge

06.02.2014 kl.07:19

nysktekebrød med brunost, finnes d noe bedre ? NAM! :))

Miastorp

06.02.2014 kl.07:31

morsinunge: en super god Avsluttning på dagen :)))
Det så kjempegodt ut!! :)

Miastorp

25.02.2014 kl.16:37

Bero: ja det gikk ned på høy kant :)

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Glad jente som elsker utfordringer.Bloggen handler om torpet mitt i Sverige og alt som skjer der. Kontakt mail: miakristine@hotmail.com

hits