Daddelbrød

Har testet ut Tina Nordström sitt daddelbrød og det ble så godt!

Ingredienser

Daddelbrød

  • 300 g daddler (ca. 20 stk)
  • 1 dl vann
  • 1 dl whiskey eller konjakk
  • 250 g smør
  • 2 dl brunt sukker
  • 4 stk egg
  • 4 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss malt anis (eller 1/2 ss hel anis som du maler)
  • 1/2 ss ingefær
  • 2 ss kanel

Vispet geitost

  • 200 g chèvre
  • 1 dl melk
  • 1 dl fløte

Molte

  • 150 g frosne multer
  • 150 g multesyltetøy
  • 1 ss rosmarin
  • 1 ss sitronjuice

 

Daddelbrød

Forvarm ovnen til 175 grader. Ta ut steinen fra daddlene og bland dem sammen med vann og whisky / konjakk til en jevn masse.

Visp sammen smør, brunt sukker og krydder. Visp deretter i eggene ett om gangen.

Vend inn melet, bakepulveret og daddelmassen. Visp sammen til en røre.

Smør en ringkakeform eller en vanlig brødform. Hell i røren og sett det hele i ovnen på nederste hylle. Stek i ca 50 minutter.

Vispet geitost

Fjern skallet av osten og smelt. Ta deretter i melk og fløte, det er viktig at det ikke koker, bare smelter forsiktig.

La blandingen kjøles av og visp den deretter med håndmikser til den blir en lun kremost.

Multer

Bland de frosne multebærene og multesyltetøyet i en bolle.

Smak til med finhakket rosmarin og sitronsaft.

Smør til slutt geitosten på daddelbrødet og legg multene på topp.

 

Daddler hører jo julen til så denne oppskriften passer jo perfekt nå før jul. Det går fint an å droppe whiskey eller konjakk og erstatte det med vann.

Mia

#daddelbrød #hjemmebakst

8 kommentarer

Fru Stussli

05.12.2013 kl.07:33

Namnam det hørtes knallgodt ut!!

Miastorp

05.12.2013 kl.07:43

Fru Stussli: ja, dette var super godt. Til og med datteren min som ikke liker lakris syntes dette var godt :)

Iselin Renée

05.12.2013 kl.08:01

Så spennende :)

Miastorp

05.12.2013 kl.08:19

Iselin Renée: Ja dette var litt utenom det vanlig men veldig godt :-)

frodith

05.12.2013 kl.10:42

Det så helt herlig ut :-) Ha en fin dag og spis godt :-)

Miastorp

05.12.2013 kl.11:19

frodith: Ha en super dag på jobb :-)

Fryd

05.12.2013 kl.15:58

Så spennende! Jeg elsker dadler men har aldri hørt om de i brød før!

Miastorp

05.12.2013 kl.16:12

Fryd: anbefaler å prøve det :) veldig godt!

Skriv en ny kommentar

, Oslo

Glad jente som elsker utfordringer.Bloggen handler om torpet mitt i Sverige og alt som skjer der. Kontakt mail: miakristine@hotmail.com

hits